Αλήθειες και ψέματα για τις τραπεζικές διεργασίες

Ποιο μήνυμα στέλνουν οι τραπεζίτες σχετικά με τις στρατηγικές συμμαχίες στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και τι συμβαίνει με τη συγχώνευση Εθνικής – Eurobank – Πειραιώς

Καμία συζήτηση για στρατηγική συμμαχία, με οποιαδήποτε μορφή κι αν έχει αυτή, δεν πρόκειται να προχωρήσει στον τραπεζικό κλάδο, πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τουλάχιστον. Και πολύ περισσότερο, δεν πρόκειται να τελεσφορήσει.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι ίδιοι οι τραπεζίτες, κάθε φορά που η συζήτηση έρχεται σε αυτό το ζήτημα, τον τελευταίο καιρό. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι κορυφαίος τραπεζίτης, με τον οποίο συνομίλησε η Voria.gr, αναφορικά με το θέμα «χαρακτήρισε ως ένα ακόμα σενάριο το ενδεχόμενο μιας τριπλής συγχώνευσης μεταξύ της Εθνικής, της Eurobank και της Πειραιώς», χωρίς να του δίνει καμία απολύτως πιθανότητα να υλοποιηθεί στο ορατό μέλλον.

Όπως εξήγησε, καμία απολύτως συζήτηση δεν έχει γίνει για ένα τέτοιο θέμα, το οποίο «γεννήθηκε» περισσότερο με τη μορφή ενός συνδυασμού πιθανών γεγονότων, παρά ως απόρροια κάποιας βάσιμης ζύμωσης. «Όσο είναι ρευστή η κατάσταση με την ανακεφαλαιοποίηση μην περιμένετε καμία απολύτως εξέλιξη, από οποιοδήποτε μέτωπο» ήταν το συμπέρασμα. Κι εννοείται ότι ακόμα κι αν βρεθεί λύση, θα πρέπει πρώτα να υλοποιηθεί, για να ξεκινήσει μετά η όποια διαδικασία συγχώνευσης.

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *