Αναλυτικά ποιοί και πότε απεργούν

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου λειτουργούν όλα τα Μ.Μ.Μ εκτός του Προαστιακου που θα τροποποιήσει τα δρομολογιά του λόγω τεχνικών προβλημάτων.
ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ απεργούν Τρίτη 18, Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Για τα υπόλοιπα Μ.Μ.Μ αναμένονται οι ανακοινώσεις των σωματείων τους.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 48ωρη απεργία όλων των σωματείων της.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ – Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανομενες 48ωρες απεργίες που ειχαν προγραμματίσει, προκήρυξαν 24ωρη απεργία για την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η απεργία να συνεχιστεί και την Τρίτη 19 Οκτωβρίου. Επίσης συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη τη επόμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Ομοσπονδία των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το ΥΠΟΙΚ την Τρίτη 18 Οκτωβρίου.
Παρασκευή, 21/10 07:00- 10:00

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία.
Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι έως την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Οι δικαστικοί υπάλληλοι την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουν από τις 7.00 εώς τις 10.00 το πρωί καταλήψεις όλων των Δικαστικών Μεγάρων.
Επίσης στην Αθήνα θα γίνουν αιφνιδιαστικές καταλήψεις και άλλων κτιρίων.
48ωρη απεργία θα γίνει την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη 18 Οκτωβρίου προχωρούν τα δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεόραση, περιοδικά, ραδιόφωνα, διαδίκτυο, πρακτορεία), σύμφωνα με απόφαση των Ενώσεων των εργαζομένων. Θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11.00 το πρωί στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας και θα γίνει πορεία προς τη Βουλή.
Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ βρίσκονται ήδη σε τριήμερη απεργία που ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και λήγει το πρωί της Τρίτης 17 Οκτωβρίου όπου ξεκινά η 24ωρη Πανελλαδική απεργία των δημοσιογράφων. Απεργούν ακόμη όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο Δημόσιο, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας όλης της Ελλάδας αυτό το διήμερο καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικάτα εργαζομένων.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.
Τη δεύτερη μέρα της απεργίας η συγκέντρωση θα πραγματοποποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα.
Ξεχωριστό συλλαλήτηριο και για τις δύο μέρες διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες στις 18 και 19 Οκτωβρίου καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.
Η ΑΤΕ θα ειναι κλειστή από τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εώς το τέλος της εβδομάδας.

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Συνεχίζονται τα προβλήματα στις πτήσεις καθώς οι ελεγκές εναέριας κυκλοφορίας εξακολουθούν να μην εργάζονται υπερωριακά. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου λόγω της 48ωρης απεργίας που προκηρυξε το σωματείο τους.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας το διήμερο Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Οκτωβρίου καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.
Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

ΡΟΛΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΕΕ αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα στις 19 Οκτωβρίου. Με αυτόν τον τρόπο το ελληνικό εμπόριο δηλώνει την έντονη αντίθεσή του στην έως τώρα ασκούμενη πολιτική και διατρανώνει ότι οι λογικές κοινωνικού αυτοματισμού είναι ξένες προς τη συνδικαλιστική του δράση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *