Αναμένεται σχέδιο διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών από την Κομισιόν

Σχέδιο διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών σκοπεύει να παρουσιάσει η Κομισιόν πριν από την συνάντηση των ηγετών των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, στις 18 και 19 Ιουνίου στο Μεξικό, δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σαντάλ Χιουζ.

«Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε την πρόταση για το σχέδιο διαχείρισης της τραπεζικής κρίσης πριν τη σύνοδο του G20 τον Ιούνιο» δήλωσε η Χιουςζ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Λίγες ημέρες πριν γερμανικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ομάδα κρατών της Ευρωζώνης εργάζονται για μια πιθανή πρωτοβουλία, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες που έχουν πληγεί από την κρίση θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο μόνιμο ταμείο ευρωστήριξης (ESM).

Το σχέδιο αυτό αποτελεί και πρόταση του ΔΝΤ και μάλιστα παρουσιάσθηκε από τα στελέχη του κατά την πρόσφατη εαρινή σύνοδο του Ταμείου.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμφωνίες, μόνον κράτη και όχι τράπεζες μπορούν να αντλούν κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

tvxs.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αναμένεται σχέδιο διάσωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών από την Κομισιόν”

  1. Με απλά λόγια, επιχειρείται εμμέσως η ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος της Ευρώπης, υπό τη σκέπη της ΕΚΤ.
    Ένα βήμα δηλαδή πριν τη δημιουργία μίας Ευρωπαϊκής FED, οπότε θα μπορεί να επιβληθεί ο ουσιαστικός και πραγματικός έλεγχος των κρατών μελών, δια μέσου του τραπεζικού συστήματος.

    Ο έλεγχος των Οικονομιών των κρατών μελών. Αυτό που πραγματικά επιθυμεί η Γερμανία …!
    Γι’ αυτό και “έστησε” αυτή την κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *