Απίστευτη αλητεία του Υπουργείου Οικονομικών προς τις επιχειρήσεις !

Ακούστε τι έκαναν οι άθλιοι του Υπουργείου Οικονομικών:
Μέχρι τώρα οι περισσότερες συνεπείς επιχειρήσεις, έβγαζαν φορολογική ενημερότητα από το διαδίκτυο (ΓΓΠΣ). Η συνηθέστερη αιτία για να ζητήσει κανείς φορολογική ενημερότητα, ήταν φυσικά η “είσπραξη χρημάτων”. Ήθελε να πληρωθεί π.χ. ο εργολάβος για ένα έργο από έναν Δήμο, έπαιρνε  ενημερότητα, την έδινε στο δήμο κι έπαιρνε τα λεφτά του. Τις τελευταίες μέρες, οι άθλιοι του Υπουργείου πνίγουν τις επιχειρήσεις με το εξής κόλπο:
έκοψαν τη δυνατότητα έκδοσης ενημερότητας από το taxisnet.
ο επιχειρηματίας πηγαίνει στη Δ.Ο.Υ. κι εκεί τον περιμένει μια έκπληξη! Του ζητάνε …

το λόγο για τον οποίο θέλει την ενημερότητα, το ποσό που πρόκειται να εισπράξει και στην ενημερότητα βάζουν όρο παρακράτησης υπέρ της εφορίας, ακόμη κι αν έχει μη ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις  !

Δηλαδή, κάποιος ρύθμισε την περαίωσή του ή το φόρο εισοδήματος, σε δόσεις οι οποίες λήγουν π.χ. τον Ιούνιο του 2012. Πληρώνει κανονικά και τακτικά, δεν οφείλει δηλαδή ληξιπρόθεσμα.
Όμως, όταν παίρνει ενημερότητα, αυτή γράφει “Μόνο για είσπραξη από τον Δήμο Θεσσαλονίκης (π.χ.) – το ποσό να παρακρατηθεί και να αποδοθεί στη ΔΟ.Υ. Φ.Α.Ε Θεσσαλονίκης (π.χ.)”.
Έτσι, η επιχείρηση δεν μπορεί να πάρει τα λεφτά, τα οποία ο δήμος πρέπει να δώσει στην εφορία, έναντι οφειλών της επιχείρησης, που δεν είναι ληξιπρόθεσμες !
Δηλαδή, όχι μόνο δεν συμψηφίζουν τις απαιτήσεις από το δημόσιο και τους ΟΤΑ με οφειλές των επιχειρήσεων, αλλά τους παρακρατούν τα λεφτά, επειδή έχουν κάποιες ρυθμισμένες, μη ληξιπρόθεσμες δόσεις ! Να γεμίσουν δηλαδή τα ταμεία των εφοριών και να αδειάσουν τα ταμεία επιχειρήσεων που είναι συνεπέστατες στις πληρωμές τους !!!
Κι όλα αυτά έγιναν με Υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε κάπου τον Ιούνιο (πολ.1124/27.5.2011).

ρύθμιση – ξερύθμιση, εμείς δε σου δίνουμε ενημερότητα αν δεν τα εξοφλήσεις όλα άμεσα ή πάρε ενημερότητα με παρατήρηση για παρακράτηση των οφειλομένων.

Εισαγγελέας υπάρχει σ΄αυτή τη χώρα; Ευάγγελε, τι καραγκιοζλίκια είναι αυτά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *