Απίστευτο! Απειλείται με υποβάθμιση η Deutsche Bank

Καταρρέει ότι θεωρούσαμε ”σίγουρο” αφού σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο διεθνής οίκος Fitch έχει βάλει στο μικροσκόπιο του 12 τράπεζες μεταξύ των οποίων κολοσσοί όπως η Deutsche Bank, η αγγλική Barclays και οι γαλλικές BNP Paribas και Societe General.

Ο οίκος Fitch ”πατάει” την απειλή για υποβάθμιση στο επιχείρημα ”το επιχειρηματικό μοντέλο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων τις καθιστά ευάλωτες στις αυξανόμενες δυσκολίες”.

Πως αντιμετωπίζει ο οίκος το ότι οι τράπεζες που απειλεί είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο;
”Η νεότερη ιστορία δείχνει ωστόσο ότι ακόμα και μεγάλες τράπεζες μπορεί να καταρρεύσουν.Οι σημερινοί κίνδυνοι έχουν μεγάλες ομοιότητες με εκείνους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008”.

Την ίδια ώρα η Fitch υποβάθμισε κατά μία μονάδα δύο γερμανικές τράπεζες, την Landesbank Berlin και την Berlin-Hannoversche Hypothekenbank.

Όμως ο διεθνής οίκος δεν σταματάει εδώ αφού τα ”βάζει” και με τις αμερικανικές τράπεζες, εκτιμώντας ως ”αρνητικές τις προοτικές” για την Goldman-Sachs και Morgan Stanley, ενώ αρνητικές χαρακτηρίζονται οι προοπτικές ακόμα και για την Bank of America.
Προς το παρόν έξω από το ”χορό” μένουν δύο μεγάλες αμερικανικές τράπεζες: η Citygroup και η JPMorgan.

Και όλα αυτά μετά τις υποβαθμίσεις της ελβετικής UBS, αλλά και των βρετανικών Lloyds Banking Group και Royal Bank of Scotland αλλά και του χαρακτηρισμού ως αρνητικές προοπτικές ακόμα και για την Ελβετική Credit Suisse!

www.newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *