Από μισθούς και συντάξεις η έκτακτη εισφορά

Από τους μισθούς και τις συντάξεις σε μηνιαία βάση θα παρακρατείται από το επόμενο έτος η έκτακτη εισφορά εισοδήματος, όπως προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Σχετική τροπολογία, όπως είπε ο ίδιος, θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα κατατεθούν δύο τροπολογίες:

– «Η μια τροπολογία επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να οργανώσει τον διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση της άδειας του Κρατικού Λαχείου, γιατί διαπίστωσαν οι διεθνείς νομικοί μας σύμβουλοι ότι δεν έχουμε ρητή νομική βάση και για να μην έχουμε προβλήματα νομιμότητας θα καταθέσουμε μια σχετική ρύθμιση. Το έχουμε πει κατ’ επανάληψη και είναι και στο Μεσοπρόθεσμο, είναι ψηφισμένο από την Βουλή αυτό.

– Η δεύτερη τροπολογία αφορά ένα τεχνικό θέμα: τον τρόπο με τον οποίο θα εισπράττεται, σε συνδυασμό με την είσπραξη των φόρων, η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία τώρα επιβλήθηκε αναδρομικά και έχει ταλαιπωρήσει διάφορους συμπολίτες μας, ιδίως αυτούς που καταβάλλουν ένα σεβαστό ποσό, ενώ τώρα αυτό θα εισπράττεται σταδιακά μέσα από την παρακράτηση του φόρου.

Και αυτό, όμως, δεν συνιστά καμία περαιτέρω επιβάρυνση, είναι τα ποσά τα οποία έχουν ψηφισθεί και ισχύουν, απλώς είναι η τεχνική μέθοδος της μηνιαίας καταβολής του ποσού».

www.euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *