Αυξάνονται τα “λουκέτα” σε φαρμακεία! 24ωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη

Οι φαρµακαποθήκες, οι οποίες προµηθεύουν τα φαρµακεία µε σκευάσµατα, «βαράνε κανόνι» και χιλιάδες φαρµακεία βρίσκονται στο «κόκκινο». Σε πολλές επιχειρήσεις έχουν φθάσει κατασχετήρια, αφού ελλείψει ρευστού οι φαρµακοποιοί υπογράφουν επιταγές, ενώ δεν είναι λίγες πλέον οι επιχειρήσεις που έχουν µπει στον «Τειρεσία».

Τα ράφια των φαρµακείων δεν γεµίζουν όπως παλιά και σε αρκετά βασικά φάρµακα, όπως ογκολογικά, αυτά που χορηγούνται για την επιληψία ή σε µεταµοσχευµένους ασθενείς, παρουσιάζεται έλλειψη. Ακόµη και η γνωστή σε όλους ασπιρίνη θα αποτελεί σε µικρό χρονικό διάστηµα… µουσειακό είδος.

«Σας έχω πει να µην υπογράφετε επιταγές. Αν “σκάσουν” χαθήκατε. Καλύτερα να µην αγοράζετε φάρµακα παρά να µπείτε φυλακή» φώναζε στο τηλέφωνο ο πρόεδρος του Φαρµακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), Κ. Λουράντος. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραµµής ήταν συνάδελφός του ο οποίος είχε υπογράψει επιταγές προκειµένου να αγοράσει σκευάσµατα και αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν πάρει οδηγία ότι τα φαρµακεία βρίσκονται στην κορυφή της πυραµίδας των επισφαλών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, διότι το 80% των εργασιών τους διενεργείται µέσω των ασφαλιστικών ταµείων. Ετσι, δεν δίνουν κεφάλαιο κίνησης και οι φαρµακοποιοί αναγκάζονται να υπογράφουν επιταγές προκειµένου να προµηθεύονται φάρµακα» δηλώνει στο «Βήµα» ο κ. Λουράντος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *