Αυξάνονται τα μπόνους στις πιστωτικές κάρτες που παρέχουν οι τράπεζες

Νέα προγράμματα για την παροχή μεγαλύτερων μπόνους στους χρήστες πιστωτικών καρτών έχουν προωθήσει το τελευταίο διάστημα τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την πραγματοποίηση συναλλαγών με πλαστικό χρήμα.

Μάλιστα στα νέα πακέτα επιβράβευσης έχουν ενταχθεί και οι χρεωστικές κάρτες, ενώ γίνεται προσπάθεια για διεύρυνση τόσο στο είδος της ανταμοιβής προς τους χρήστες καρτών όσο και στο δίκτυο επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζονται οι τράπεζες.

Το είδος του μπόνους που προσφέρουν οι τράπεζες στους πελάτες τους ποικίλλει, ανάλογα με το πρόγραμμα και την πολιτική του κάθε ιδρύματος. Τα τρία χαρακτηριστικότερα είδη ανταμοιβής είναι: α)η συλλογή και εξαργύρωση πόντων για τις αγορές στις συμβεβλημένες με τις τράπεζες επιχειρήσεις, β)η συλλογή ευρώ, ανάλογα με τις αγορές που πραγματοποιεί ο χρήστης της κάρτας εντός του δικτύου των επιχειρήσεων-συνεργατών, τα οποία εξαργυρώνονται για την απόκτηση άλλων προϊόντων και γ)η άμεση επιστροφή χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη.

Το επόμενο διάστημα τα συγκεκριμένα προγράμματα εκτιμάται πως θα επεκταθούν στο σύνολο της τραπεζικής αγοράς. Την προσπάθεια των τραπεζών αναμένεται να στηρίξει και το κράτος, με την παροχή κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, όπως για παράδειγμα η επιστροφή φόρου 3-5%, ένα μέτρο που σχεδιάζεται να εφαρμοστεί μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου τον Ιούνιο.

www.greekmoney.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Αυξάνονται τα μπόνους στις πιστωτικές κάρτες που παρέχουν οι τράπεζες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *