Αυτή η Βουλή τελείωσε, πάρτε το χαμπάρι

Έντονα προβληματισμένος εμφανίζεται, λένε κατα κυβερνητικά παπαγαλάκια, ο πρωθυπουργός Λ.Παπαδήμος για την εμπλοκή που παρατηρείται στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, εξαιτίας της άτυπης έναρξης της προεκλογικής περιόδου. Για το λόγο αυτό θεωρείται πιθανό να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Αντώνη Σαμαρά, από τους οποίους ο πρωθυπουργός θα ζητήσει…
τη στήριξη του έργου της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγε, ο πρωθυπουργός ανησυχεί κυρίως για το αν η Βουλή θα καταφέρει να ψηφίσει τα δυο πολυνομοσχέδια που απορρέουν από το δεύτερο Μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα από τη νέα δανειακή σύμβαση.

Φυσικά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική. Ο Α. Σαμαράς έχει καταστήσει ήδη σαφές (και έχει δώσει και την σχετική εντολή) η ΝΔ να καταψηφίσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο είναι άσχετο με την αποστολή της κυβέρνησης, δηλαδή το PSI και την δανειακή. Αυτό επειδή το ΠΑΣΟΚ στην … αναμπουμπούλα χαίρεται και πήγε να περάσει σωρό νομοσχεδίων την τελευταία στιγμή

Έτσι τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ:
Αποχώρησε από τον διάλογο για το φορολογικό
Ματαίωσε την συζήτηση του νόμου του Ρέππα για το Δημόσιο (ήθελαν δικά τους νέα οργανογράμματα των υπουργείων)
Αρνήθηκε να ψηφίσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη συγχώνευση οργανισμών.
Δεν στήριξε νομοσχέδιο για τις αλλαγές στο Λύκειο, γεγονός που οδήγησε τον υπουργό Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτη, να μην το καταθέσει στη Βουλή
Αρνήθηκε να συζητήσει δύο νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον κώδικα ναρκωτικών και για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κ.Τασούλας απέρριψε σήμερα τους ισχυρισμούς ότι οι βουλευτές της ΝΔ κάνουν «λευκή απεργία» και δήλωσε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει όποια νομοσχέδια σχετίζονται με τη δανειακή σύμβαση.

«Προσπαθούμε να δείξουμε εν όψει των εκλογών ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με νωπή εντολή» είπε ο κ. Τασούλας.

Αναφερόμενος στην απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης περί αγροτικών συνεταιρισμών, ο κ. Τασούλας δήλωσε ότι επρόκειτο για ένα «πρόχειρο νομοσχέδιο», με τις ρυθμίσεις του οποίου η ΝΔ διαφωνούσε.

«Δημοκρατία έχουμε, δεν έχουμε σοβιετικό καθεστώς. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ομόφωνα τα πάντα» είπε, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο δεν αφορούσε σε μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Για το φορολογικό είπε ότι η συζήτηση στη Βουλή διήρκεσε τρεις ώρες, σε τρεις συναντήσεις, δεν υπήρχε επίσημη πρόταση ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από την κυβέρνηση. «Μαθαίναμε τα νέα από τις εφημερίδες. Δεν είχε νόημα να συνεχίζεται αυτή η συζήτηση» υποστήριξε.

Ο κ. Τασούλας ξεκαθάρισε ότι «η ΝΔ θα στηρίξει στη Βουλή ό,τι έχει σχέση με τη δανειακή σύμβαση και τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και ό,τι έχει συμφωνήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο».

taxalia.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *