Αυτασφάλιση μέχρι τη σύνταξη για απολυμένους ΔΕΚΟ-τραπεζών

Αυτασφάλιση μέχρι τη συνταξιοδότηση για όσους απολύονται από ΔΕΚΟ – τράπεζες προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε χτες στη Βουλή. Στην ουσία παρέχεται η δυνατότητα αυτασφάλισης προκειμένου να συμπληρώσουν τα χρόνια που χρειάζονται για να συνταξιοδοτηθούν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και κρατικού ενδιαφέροντος τράπεζες μετά την γνωστή άρση της άτυπης μονιμότητάς τους που επέβαλλε το νέο Μνημόνιο.

Οι ασφαλισμένοι που θα συνεχίζουν προαιρετικά την ασφάλισή τους υποχρεούνται να καταβάλουν κάθε μήνα ολόκληρο το ποσό εισφορών εργοδότη και ασφαλισμένου του κλάδου ή φορέα στον οποίο υπάγονταν με βάση τον υπολογισμό των τακτικών αποδοχών του τελευταίου μήνα πριν από τη διακοπή της εργασιακής σχέσης.

Ο χρόνος της προαιρετικής ασφάλισης λογίζεται ως πραγματικός χρόνος κύριας, επικουρικής ασφάλισης και ασφάλισης πρόνοιας και θα συνυπολογίζεται τόσο για τη θεμελίωση δικαιώματος λήψης σύνταξης και εφάπαξ όσο και για προσαύξηση των αντίστοιχων παροχών. Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του νέου μέτρου.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Αυτασφάλιση μέχρι τη σύνταξη για απολυμένους ΔΕΚΟ-τραπεζών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *