Αύξηση της κατανάλωσης κλιματιστικών!

Κρύο, καιρός για… κλιματιστικό! Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξήθηκε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Η εξέλιξη αποδίδεται τόσο στις κακές καιρικές συνθήκες όσο και στη στροφή των καταναλωτών από το πετρέλαιο θέρμανσης στα κλιματιστικά μηχανήματα.

Οι καταναλωτές προτιμούν τα κλιματιστικά, από το πετρέλαιο θέρμανσης, και αυτή είναι μία τάση που αναμένεται να συνεχισθεί για όσο καιρό ακόμα οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος θα παραμένουν κοντά στα τρέχοντα επίπεδα.

Επίσης, εξηγείται και από το ότι σε μια πολυκατοικία δύσκολα πλέον υπάρχει συνεννόηση σε μια κοινή «πολιτική» για αγορά πετρελαίου και ανοίγματος του καυστήρα για το κοινό καλοριφέρ.

Έτσι καταφεύγουν αρκετοί στην εύελικτη μορφή θέρμανσης του κλιματιστικού, καθώς είναι ατομικό και πολύ περισσότερο θερμαίνεις μόνο ένα δωμάτιο αν θέλεις. Το πόσο οικονομικό είναι, θέλει αξιολόγηση πάντως…

Η κατανάλωση ηλ. ενέργειας αυξήθηκε κατά 3,58% σε σχέση με πέρυσι και όλη η αύξηση οφείλεται αποκλειστικά στη ζήτηση από το δίκτυο διανομής, δηλαδή από τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς αυτή αυξήθηκε κατά 5,3%. Αντίθετα στο δίκτυο υψηλής τάσης, από το οποίο τροφοδοτούνται οι μεγάλες επιχειρήσεις, η κατανάλωση μειώθηκε κατά 5,5%.

Βεβαίως εκτός από τα κλιματιστικά, οι καταναλωτές στρέφονται και στις κλασικές ξυλόσομπες, καθώς η τιμή των καυσόξυλων είναι χαμηλή.

tro-ma-ktiko.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *