Β. Ράπανος: “Οι τράπεζες προχωρούν σε μαζικές ρυθμίσεις δανείων των νοικοκυριών”

Οι τράπεζες ρυθμίζουν τα δάνεια ώστε οι δανειολήπτες να μπορούν να πληρώνουν τις δόσεις. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Βασίλης Ράπανος, αναφέρει ότι οι τράπεζες τον τελευταίο χρόνο προχωρούν σε μαζικές ρυθμίσεις των δανείων.

Στόχος είναι να μειωθούν οι δόσεις, ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν να είναι συνεπή στην αποπληρωμή τους. Και αυτό γίνεται κυρίως με την επιμήκυνση της διάρκειας στα στεγαστικά, και με τη μεταφορά οφειλών (από καταναλωτικά, κάρτες στην ίδια τράπεζα) στο στεγαστικό δάνειο, ώστε η συνολική οφειλή να έχει χαμηλότερο επιτόκιο και μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής. Επίσης οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει και ειδικά προγράμματα για ανέργους με ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια και μεγάλη περίοδο χάριτος.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ακόμα ότι: «σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και όλα τα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα έχουμε συμφωνήσει ένα σύστημα διευθετήσεων και επαναδιευθετήσεων, ώστε όλα τα δάνεια να είναι ενήμερα, γιατί και οι τράπεζες θέλουν να έχουν τα δάνειά τους ενήμερα και γι’ αυτό τα διακανονίζουν, ώστε τα δάνεια να μη θεωρούνται μη εξυπηρετούμενα, να μην έρχονται στο κόκκινο, γιατί αυτό υποβαθμίζει το χαρτοφυλάκιο της ίδιας της τράπεζας. Και η ίδια η τράπεζα έχει συμφέρον να μην υποβαθμίζεται το χαρτοφυλάκιό της».

Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν διευθετηθεί750.000 δάνεια, στεγαστικά και καταναλωτικά. «Παρακολουθούμε, σημείωσε, στο υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κάθε βδομάδα την πορεία των διακανονισμών, ώστε να εξυπηρετούνται στην πράξη οι περισσότεροι απ’ αυτούς που έχουν πρόβλημα. Εάν κάποιος έχει πρόβλημα, αυτό, εφόσον το πληροφορούμαστε επεμβαίνουμε ώστε να μην αφήσουμε καμία κατηγορία αρρύθμιστη».

www.greekmoney.gr

7 σχόλια σχετικά με το “Β. Ράπανος: “Οι τράπεζες προχωρούν σε μαζικές ρυθμίσεις δανείων των νοικοκυριών””

  1. Δεν μας λεει κατι ακομα:  Με αυτες τις ρυθμισεις ποσο αυξηθηκαν  επιπλεον οι χρηματικες απαιτησεις των τραπεζων με αυτες τις “διευκολυνσεις”?

    Γιατι εγω ειχα την εξης προταση απο την Αλφα:  Συνολο οφειλης καρτων και δανειων 17 χιλιαδες ευρω.  Ενω σημερα πρεπει να πληρωνω 450 ευρω μηνιαιως, με την ρυθμιση αυτοματα θα ξεχρεωσω 40 χιλιαδες ευρω, αλλα θα εχω δοση 200 ευρω.

    Σε απλα ελληνικα για να παει στο μισο η δοση θα παει πανω απο το διπλο το χρεος.  
    Απιστευτο θρασσος να μας το πλασσαρουνε για βοηθεια!  Και με τι ενθουσιασμο ε!!

    Εχω μια φλη η οποια εκανε και αυτη μια επιχειρηση ευτυχως δεν χρεωθηκε πολλα.  Μονο 3.000,00 ευρω.  Φυσικα δεν περπατησε η επιχειρηση την εκλεισε, και “πνιγηκε”.  Οποτε εκανε ρυθμιση με ενα χρονο χαριστικο.  Τελικο ποσο οφειλης 7.500,00 ευρω σε πεντε χρονια.  Την δεχτηκε.  Οπου να’ναι συμπληρωνεται ο χαριστικος χρονος.  Τα οικονομικα της δεν αλλαξαν.  Παμε στοιχημα οτι θα της προτεινουν νεα ρυθμιση?  

    Με τις ρυθμισεις αυτες πριν να το παρει ειδηση θα αναλαβει την υποχρεωση να ξεχρεωσει, οσα εχω παρει εγω, ενω αυτη τι πηρε στο χερι?   ουτε τρεις χιλιαδες με τα εξοδα φακελου κ.λ.π.

    Τα γραφω αυτα γιατι υπαρχουν ανθρωποι, που δεν γνωριζουν οτι πριν υπογραψουν πρεπει να κανουν βασικες ερωτησεις, του τυπου ποσο θα γινει το τελικο ποσο της οφειλης ή για ποσα χρονια μιλαμε, χωρια τα ψιλα γραμματα που οπως ειπε ενα φιλος εδω δεσμευσαι οτι δεν θα καταφυγεις σε ευεργετικους νομους αργοτερα 

    Πανω στην απελπισια τους προχωρανε σε ρυθμισεις με το σκεπτικο να ξεφυγω τωρα και αυριο βλεπουμε.

    Δεν υπαρχει περιπτωση να ξεφυγεις, εχεις δεν εχεις περιουσια εχει την διαταγη πληρωμης η τραπεζα και σε περιμενει για οποτε αποκτησεις και τσουπ, νατην!

    Και μια συμβουλη:  Οποιος δεν εχει χρηματα να ξεχρεωσει, αλλα εχει χρηματα για δικηγορο, ενα δικηγορο γνωστη των τραπεζικων θεματων, εκατο φορες να τα δωσει στο δικηγορο.  Ετσι οπως το βλεπω εγω το πραγμα για να τα γλυτωσουμε αποκλειεται, μπορουμε ομως να βαλουμε φρενο στο αυγατισμα του χρεους, με τις ατελειωτες χρεωσεις και πολυ πιθανο να τα μειωσουμε κιολας.

    Απο την αλλη οποιος εχει χρημα και θελει να ξεχρεωσει, μπορει να παζαρεψει το τελικο ποσο που θα εξοφλησει.  Μιλαμε για κας, μετρητο, μια και εξω.  Σε μενα,  απο μονη της, η citibank μου προτεινε για εξοφληση αντι 14.000,00, 10.000,00 και ειμαι σιγουγη οτι εχω και αλλο περιθωριο παζαρεματος.

    Αν βρω τα 10.000,00 ευρω.  ξερετε αν θα βρεξει ευρω σημερα?  Μηπως αυριο?
     

    1. Savanna εχεις απολυτο δικιο.Με τετοιου ειδους διευκολυνσεις οι τραπεζες μας “φεσωνουν” ακομα περισσοτερο.Εγω εχω 5 ληξιπροθεσμες, σε ελβετικο στεγαστικο, και εχουνε λυσσαξει για διακανονισμο, ο οποιος ομως δεν με συμφερει με τιποτα.Να πληρωνουμε 2 χρονια μονο τοκους, λες και μετα τα 2 χρονια θα ειναι ενταξει τα οικονομικα μας και θα μπορεσω να πληρωνω τις δοσεις. Απο τα 16 χρονια υπολοιπο μου μου εμεινε, να το παμε στα 30 χρονια. Το σπιτι το αγορασα 170.000 ευρω. Εχω πληρωσει μεχρι στιγμης 90.000. Λοιπον, απο 170.000 που το αγορασα, αυτη τη στιγμη χρωσταω 205.000, λογω ισοτιμιας, δηλαδη μεχρι στιγμης το σπιτι μου εχει παει κοντα στις 300.000 ευρω, χωρις τους τοκους που θα πληρωνω για τα επομενα 16 χρονια.  Αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι τελικα ουτε διακανομισμο με συμφερει να κανω, αλλα ουτε να πληρωνω ενα σπιτι που θα μου βγει στο τελος 500.000. Αλλα αυτο που θελω να πω, ειναι οτι οι πολιτικοι μας εχουν περασει για πολυ ζωα λεγοντας μας για τετοιου ειδους “διευκολυνσεις”, και καλα θα κανει ο κοσμος, αντι να τρεχει στις τραπεζες για διακανονισμο, να μαζευτουμε 1.000.000 πολιτες εξω απο δικαστηρια και εξω απο Υπουργεια, και να γινει της μουρλης….

    2. savana να΄γιασει το στομα σου! Την εχει πατησει ετσι κοσμος και κοσμακης συν οτι τα οικονομικα δεδομενα για τον καθενα μας ειναι πλεον ρευστα. Εμενα περσι μου ελεγαν να κανω ρυθμιση και απο 1300 ευρω δοσεις που ειχα θα επεφτα στα 500 ευρω.Το σκεφτομουν γιατι ηταν ενα ποσο το οποιο μπορουσα να δινω.Αυτα ομως last year………φετος ουτε αυτα μπορω.Τελικα ευτυχως προλαβα και ξυπνησα πριν υπογραψω.
      spyros-dimitra συγνωμη αν ακουστει σκληρο αυτο που θα σου πω αλλα μηπως δεν αξιζει να το σωσεις αυτο το σπιτι;

      1. Αυτο Σοφια μου σκεφτομαι κι εγω. Απλα, ειναι η πρωτη κατοικια και στεναχωριεμαι αφανταστα, γιατι με αλλα ονειρα ξεκινησαμε (οπως ολος ο κοσμος φυσικα). Απλα μου τη δινει στα νευρα, που αντι να κανουν κατι να μπορουμε να το πληρωνουμε με εναν τροπο που να συμφερει καί εμας, αλλα καί την τραπεζα, αυτοι  θα προτιμουσαν να το κατασχεσουν και να το βγαλουν σε πληστειριασμο για ψιχουλα…δέν είναι αδικία;

  2. Μωρε αδικια ειναι και αυτο και ακομα μεγαλυτερη να σου γκρεμιζουν τα ονειρα.Απλα επειδη πιστευω οτι θα ζησουμε και πιο αγριες εποχες μπηπως τελικα αυτο που εχει σημασια ειναι να ειμαστε καλα εμεις και οι οικογενειες μας και οχι τα τα τουβλα;
    Και εγω το δικο μου προσπαθω να το σωσω αλλα ειμαι και προετοιμασμενη οτι μπορει και να το χασω.Και απο την ημερα που το συνειδητοποιησα και το δεχτηκα πραγματικα εχω ηρεμησει παρααααααααααααα πολυ!

  3. Χωρις καμμια δοση ειρωνιας, αλλα με το θεμα για το σπιτι του spyros-dimitra, θυμηθηκα ενα ανεκδοτο που λεγαμε παληα, μα πολυ παληα:

    Πηγε λεει ενα πολυ πλουσιος σε μια αντιπροσωπεια αυτοκινητων, να αγορασει μια τζαγκουαρ, (πολυ παληα, σας λεω), και ο αντιπροσωπος δεν ειχε να του δωσει ρεστα απο την επιταγη και του εδωσε δυο φοξβαγκεν!!!

    Καπως ετσι την εχετε πατησει και σεις, αλλα αναποδα, πηγατε για φοξβαγκεν και βρεθηκατε αντιμετωποι με τα εξοδα για τζαγουαρ! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *