Γερμανός αφεντικό στις τράπεζες!

Όλο και σε περισσότερους χώρους πατάει η μπότα του «κατακτητή».

Σειρά έχουν οι τράπεζες.
Ο απόλυτος έλεγχός τους περνάει στην «τρόικα»! Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που μέχρι τώρα επικεφαλής του είναι ο πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Θωμόπουλος, αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος Γερμανός. Ο οποίος και θα έχει αποφασιστικό ρόλο!
Σε μια στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για τις ελληνικές τράπεζες, αφού η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα περάσει μέσα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Από αυτό άλλωστε δίνονταν στις τράπεζες ως τώρα ενισχύσεις ρευστότητας, με την εγγύηση του κράτους. Τα περίπου 40 δισ. ευρώ στα οποία ανέρχεται η ζημία από το «κούρεμα» των ομολόγων και τις επισφάλειες που έχει καταγράψει η BlackRock θα δοθούν από το κράτος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών, ενώ οι μετοχές που θα πάρει θα είναι κοινές, με αναστολή για 5 χρόνια του δικαιώματος ψήφου. Στο διάστημα αυτό οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών θα μπορούν να αγοράσουν τις μετοχές.

Μονόδρομος οι συγχωνεύσεις

Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, αποτελούν μονόδρομο οι συγχωνεύσεις τραπεζών και αυτό θα είναι προς όφελος, λένε, του τραπεζικού συστήματος. Θα είναι τέτοια η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος, που μέσα σ’ έναν χρόνο θα έχει άλλη μορφή.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμάται ότι θα επανέλθει η Alpha Bank για συγχώνευση με τη Eurobank. Κάποιες μικρές τράπεζες θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση.

Με τις συγχωνεύσεις θα υπάρξουν πολλές συνέργειες, μείωση του κόστους λειτουργίας, περιορισμός των περιουσιακών στοιχείων, περισσότερα έσοδα και αύξηση της κερδοφορίας, όπως ισχυρίζονται υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών.

Και στις εφορίες

Στο μεταξύ, ήδη έχουν εγκατασταθεί στις μεγάλες ΔΟΥ (εφορίες) της χώρας κλιμάκια της «τρόικας» και ελέγχουν τα πάντα, δίνουν εντολές και τίποτε δεν γίνεται αν δεν έχει την υπογραφή τους.

Στις αντιδράσεις διευθυντικών στελεχών των ΔΟΥ η απάντηση των νέων αφεντικών τους ήταν: «Αυτά να πάτε να τα πείτε στους πολιτικούς σας που υπέγραψαν το Μνημόνιο».

Και στα υπουργεία

Εξάλλου «μπάστακες» (ο χαρακτηρισμός ανήκει στον Σκανδαλίδη) θα εγκατασταθούν και στα υπουργεία, όπου θα ασκούν τον έλεγχο της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, αλλά και σε φορείς του Δημοσίου, που διαχειρίζονται μεγάλου ύψους πιστώσεις.

 

thermopilai.org

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *