Γιατί λέμε ότι έχουμε δικτατορία….

Μόνοι τους δικάζουν και αθωώνουν και μόνοι τους καταδικάζουν (τους άλλους) οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.Αγνόησαν επιδεικτικά καταθέσεις που “έκαιγαν” το Γιώργο Παπακωνσταντίνου υψηλόβαθμων στελεχών όχι μόνο από την ΕΛΣΤΑΤ αλλά και του ιδίου του κ.Προβόπουλου του Διευθυντή της τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος είχε δηλώσει και τη γνώση από το Σεπτέμβριο του 2009 του ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα αλλά και την αδράνεια που επέδειξε στη συνέχεια μη λαμβάνοντας έγκαιρα μέτρα για το έλλειμμα και το καθυσηχασμό των αγορών. Αντίθετα θεώρησαν ότι προφανώς ο κ.Προβόπουλος αναφερόταν στο κ.Παπαθανασίου αλλά μπέρδεψε τους Παπα…. οπότε θεώρησαν σωστό να το διορθώσουν και τις πολιτικές ευθύνες να τις φορτώσουν στο κ.Παπαθανασίου.

«Λευκή περιστερά» θεωρούν για την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το πόρισμα το οποίο υπογράφεται μόνον από τους βουλευτές της πλειοψηφίας αποδίδει πολιτικές ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παπαθανασίου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής, ο κ. Παπαθανασίου «δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος» και «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών.

Αντίθετα, ο διάδοχός του, υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου «εντατικοποίησε την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής για το τελευταίο δίμηνο του 2009, στα πλαίσια όμως των τότε δεδομένων, λαμβάνοντας μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ και προέβη στη λήψη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων για το επόμενο έτος, κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2010, σε συνεννόηση και με τους εταίρους μας». Προφανώς το να διαδίδεις ότι η χώρα σου είναι διεφθαρμένη και Τιτανικός διδάσκεται ως φιλότιμη προσπάθεια διάσωσης και το να προσπαθείς να εκτινάξεις τα σπρεντς σαν ενδεδειγμένη οικονομική πολιτική.

Η Εξεταστική Επιτροπή, δεν διαπιστώνει παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων κατά κανέναν τρόπο και εκτιμά πως οι διαμάχες στο εσωτερικό του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ήσαν προσωπικής φύσεως και ουδόλως επηρέασαν την ποιότητα της εργασίας της, η οποία άλλωστε επικυρώθηκε και από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία. Δηλαδή αδιαφορούμε παντελώς για τις καταθέσεις των ανθρώπων της ΕΛΣΤΑΤ και αν μπορείται κάντε και αλλιώς.

«Μέτρα, στο τέλος του 2009, ακόμα και στο θεωρητικό επίπεδο της πιο σκληρής εκδοχής τους, δεν θα απέτρεπαν την επερχόμενη κρίση δανεισμού και την ανάγκη δημιουργίας μηχανισμών, προγραμμάτων στήριξης και μιας ευρύτατης και μακρόχρονης προσαρμογής εκ μέρους της χώρας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.Οπότε ο κ.Παπακωνσταντίνου δε μπόρεσε να πάρει μέτρα γιατί η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμος μας λένε. Μετά μας έβαλαν στο μνημόνιο και λάβανε όλα τα μέτρα όλα μαζί.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στην Εξεταστική Επιτροπή, αρνήθηκαν από την αρχή να μετάσχουν η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουμπλής.Κοινώς στην εξεταστική ήταν σχεδόν όλοι ΠΑΣΟΚ οπότε καταλαβαίνετε τι αντικειμενική αξία έχει αυτό το πόρισμα.

Δικές της πορισματικές θέσεις αναμένεται να δημοσιοποιήσει και η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *