Γιατί φέρνουν το χάος τα γκάλοπ;

της Μιχαλούς

Χαμός έγινε με τις δημοσκοπήσεις το διήμερο που μας πέρασε. Και τελικά δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς θέλουν να μας πουν.

Για το ΠΑΣΟΚ, τη Ν.Δ. και τον Καμμένο λίγο – πολύ έχουμε καταλάβει όλοι τι γίνεται. Το μπέρδεμα όμως που γίνεται με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Για παράδειγμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα κάποιες το θέλουν 4ο με 5ο κόμμα, ενώ άλλες το φέρνουν και στη δεύτερη θέση στη Βουλή!!!

Εν τω μεταξύ η ΔΗΜΑΡ μέσα σε δύο εβδομάδες ξεφούσκωσε κατά 6 μονάδες!!! Θαύμα; Τι να πω; Αν είναι πειραγμένες ή όχι οι δημοσκοπήσεις δεν μπορούμε να το ξέρουμε (!). Αλλά τέτοια σκαμπανεβάσματα κομμάτων με τεράστιες αποκλίσεις είναι δύσκολα εξηγήσιμο φαινόμενο! Δεν νομίζετε;

Μήπως κρύβεται κάποιος σκοπός πίσω από τα γκάλοπ; Όπως για παράδειγμα η τρομοκράτηση του κόσμου ώστε να ξαναψηφίσει την ίδια γνωστή συνταγή; Μήπως το σύστημα κινητοποιείται στην κατεύθυνση να αναστηλωθεί η δικομματική συνεταιρική κυβέρνηση, έχοντας τη συνδρομή των δημοσκοπήσεων; Μήπως στήνεται και πάλι δήθεν ντέρμπι για την πρωτιά, παρά το γεγονός ότι δεν υφίσταται προγραμματικό διακύβευμα ανάμεσα στους μνημονιακούς εταίρους του δικομματισμού; Δεν ξέρω. Πάντως η θεωρία του χάους για την επόμενη μέρα έχει γίνει καραμέλα στα στόματα του Σαμαρά και του Βενιζέλου. Επισείουν πάλι τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, της σύγχυσης και της… δραχμής.

Θα μας τρελάνουν κανονικά…

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *