Δεν έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας για την Ελλάδα, λέει η Κρ. Λαγκάρντ

Αθήνα Ο κίνδυνος χρεοκοπίας δεν έχει απομακρυνθεί από την Ελλάδα, εκτιμά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

Η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού θεωρεί επίσης ότι ούτε η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την ΕΕ είναι εξασφαλισμένη, αφού ενδέχεται να υποχρεωθεί να εγκαταλείψει και την ενωμένη Ευρώπη και το ευρώ.

Αφορμή των σκέψεων αυτών που εκθέτει η κ. Λαγκάρντ είναι οι επερχόμενες ελληνικές εκλογές.

Διότι επισημαίνει ρητώς ότι «είναι άκρως αναγκαίο να εξυπηρετηθεί με συνέπεια από την κυβέρνηση που θα προκύψει το συμφωνηθέν πρόγραμμα των διαρθρωτικών αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει συμφωνήσει η Ελλάδα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Λαγκάρντ, «υπάρχουν ακόμα μέτρα που πρέπει να ληφθούν και αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και αρκετές χώρες τις Νότιας Ευρώπης και επίσης την Ιρλανδία».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις., ερωτήθηκε για το εάν οι εκλογές αποτελούν παράγοντα αβεβαιότητας για την Ελλάδα και αποτελούν εμπόδιο στην εφαρμογή του νέου Μνημονίου.

Το στέλεχος του ΔΝΤ είπε πως η αβεβαιότητα που προκύπτει από τις εκλογές δεν αφορά μόνον στην Ελλάδα, αλλά και σε κάθε άλλη χώρα που βρίσκεται σε παρόμοια θέση και έχει αναλάβει να εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο πλέγμα μεταρρυθμίσεων.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας έχουμε λάβει επαρκείς διαβεβαιώσεις από τα κόμματα για την εφαρμογή του προγράμματος. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τον ευρύτερο στόχο» τόνισε ο κ. Ράις, προσθέτοντας πως σε κάθε περίπτωση από την εκλογική διαδικασία θα προκύψει η εντολή που θα λάβουν οι κυβερνώντες προκειμένου να εφαρμόσουν το πρόγραμμα.

Newsroom ΔΟΛ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *