«Διαγραφή δανείων κατά 50%»

Σε σχετική με την πρόταση νόμου ανακοίνωση το ΚΚΕ τονίζει ότι: «Η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται την τελευταία 15ετία, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων που κλιμακώνεται με εφαλτήριο την κρίση και το υψηλό χρέος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση».

Όπως τονίζει η ανακοίνωση «Περισσότερα από 500.000 δάνεια δεν μπορούν να αποπληρωθούν. Η αδυναμία αποπληρωμής των δανείων από τα λαϊκά στρώματα οφείλεται στην δραστική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, αποτέλεσμα της κρίσης, της ανεργίας και της πολιτικής συρρίκνωσης των εισοδημάτων των εργαζόμενων, στη μετατόπιση του συνόλου σχεδόν της φορολογίας στις πλάτες των εργαζόμενων».

Με την πρόταση Νόμου το ΚΚΕ διεκδικεί μεταξύ άλλων την διαγραφή κάθε είδους τόκων από τα δάνεια των νοικοκυριών και με το άρθρο 5 προβλέπεται ότι από τις οφειλές των λαϊκών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την διαγραφή των τόκων, του ανατοκισμού και της κεφαλαιοποίησης των κάθε μορφής τόκων, σύμφωνα με τα προηγούμενα άρθρα 3 και 4, διαγράφεται ποσοστό ύψους 50%».

kafeneio-gr.blogspot.com

4 σχόλια σχετικά με το “«Διαγραφή δανείων κατά 50%»”

    1. Άκουσα διεξοδικά τη Λιάννα σε μεσημεριανή εκπομπή. Το συμπέρασμα μου είναι: Αβαβάου-παπαπάου.

    2. Δέν περίμενα και τίποτα απο ανθρώπους που πάσχουν απο πνευματική λέπρα! Αν δείτε στα αρθρα της πρότασης νόμου μιλάνε για διαγραφή 50% όταν το ύψος του χρέους δέν ξεπερνά τα 200 χιλιάρικα για στεγαστικό, τα 30 για καταναλωτικά και τα 20 για κάρτες!!!! Προφανώς όσοι χρωστάμε περισσότερα δέν έιμαστε στην κατηγορία της….”λαικής οικογένειας” αλλα εκπρόσωποι του κέφαλαίου και αστοί που δημιούργησαν την κρίση!!! 😛 
      Το πολύ το κάπα-κάπα κανει το παιδί…… 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *