Διακοπή παρακράτησης δόσεων απο μισθούς

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η Αγροτική υποχρεούνται να διακόψουν την παρακράτηση απο τη μισθοδοσία των δημ.υπαλλήλων εφόσον το αιτηθούν.

Εκβιάζουν τους δανειολήπτες οτι αν διακοπεί η παρακράτηση, θα αυξηθεί το επιτόκιο της σύμβασης.

Υποδείγματα ανάκλησης διανέμει η ΕΚΠΟΙΖΩ, μπορείτε να τα προμηθευτείτε και από το εδώ συννημένα αρχεία.

Υπόδειγμα ανάκλησης πάγιας εντολής 24.5 KB
Υπόδειγμα ανάκλησης πάγιας εντολής παρακράτησης (δημόσιο) 25 KB
702.dt_.23-1-2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ταχ.Ταμιευτήριο & Αγροτική υποχρεούνται να διακόψουν την παρακράτηση από τους μισθούς εφόσον ζητηθεί 94 KB

Διαβάστε στο συνημμένο αρχείο το αναλυτικό δελτίο τύπου της ΕΚΠΟΙΖΩ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΑΙΤΗΘΟΥΝ

 

 

ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΟΤΙ ΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ, ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΔΙΑΝΕΜΕΙ Η ΕΚΠΟΙΖΩ

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν δώσει εντολή στην υπηρεσία τους να παρακρατεί από το μισθό τους και να αποδίδει ποσό αντίστοιχο των μηνιαίων δόσεων προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα, μπορούν με αίτησή τους να ανακαλέσουν την εντολή αυτή.

Παρότι σύμφωνα με τον αντίστοιχο όρο της σύμβασης η εντολή αυτή είναι αμετάκλητη, ο όρος αυτός είναι άκυρος ως αντίθετος με το νόμο και καταχρηστικός. Η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της και διανέμει στα γραφεία της (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Πάτρα) σχετικό υπόδειγμα ανάκλησης της εκχώρησης ή εντολής, την οποία καλούνται να συμπληρώσουν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι επιθυμούν τη διακοπή της παρακράτησης από τη μισθοδοσία τους.

Οι πρώτες απαντήσεις των δύο αυτών τραπεζών σε σχετικές επιστολές των μελών της ΕΚΠΟΙΖΩ αναφέρουν ότι σε περίπτωση διακοπής της παρακράτησης, οι τράπεζες θα καταγγείλουν τη σύμβαση και θα αντικαταστήσουν τα δάνεια αυτά με άλλα ισόποσα αλλά με επαχθέστερους όρους, ειδικότερα δε με πολύ υψηλότερο επιτόκιο.

Οι τράπεζες δεν έχουν σε καμία περίπτωση το δικαίωμα να καταγγείλουν τη σύμβαση, γιατί ούτως ή άλλως ο συμβατικός όρος περί ανέκκλητης εντολής είναι άκυρος, η ακυρότητά του όμως δε σημαίνει ακυρότητα όλης της σύμβασης, η οποία ως προς τους λοιπούς όρους παραμένει σε ισχύ.

Επίσης, η ΕΚΠΟΙΖΩ διαθέτει υπόδειγμα ανάκλησης πάγιας εντολής, στην περίπτωση που οι οφειλέτες έχουν συνδέσει την αποπληρωμή των δόσεων με το λογαριασμό μισθοδοσίας τους ή σύνταξης στην ίδια τράπεζα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες :

Aθήνα:  τηλ.   210 330.44.44,  e-mail:  info@ekpizo.gr

                               Θεσσαλονίκη: τηλ.2310257776, email: ekpizothess@ekpizo.gr

                              Πάτρα: τηλ.  2610 222626,  email: ekpizopatras@ekpizo.gr

                             Ιστοσελίδα :www.ekpizo.gr       

Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2012

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *