ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ιράν κόβει το πετρέλαιο στην Ελλάδα!

Μια εξαιρετικά δυσμενής εξέλιξη έρχεται να προστεθεί στις κακουχίες που υφίσταται ο ελληνικός πληθυσμός τους τελευταίους μήνες – αν όχι χρόνια – η οποία μπορεί να περιπλέξει πολύ το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Έχει όμως και αντίστροφη ανάγνωση…

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούν ξένοι και Έλληνες ανταποκριτές διαμέσου του twitter, το Ιράν φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση διακοπής της τροφοδοσίας της Ελλάδας με πετρέλαιο, καθώς επίσης και άλλων έξι ευρωπαϊκών χωρών. Όπως είναι γνωστό, το Ιράν ήταν η μοναδική χώρα η οποία διατηρούσε ευνοϊκούς όρους προς τη χώρα μας στην πώληση πετρελαίου, οπότε το πρόβλημα που μπορεί να δημιουργηθεί είναι εξ ορισμού μεγάλο.

Αναμένοντας την επίσημη επιβεβαίωση ή τη διάψευση της είδησης, θα μπορούσαμε να εκτιμήσουμε ότι οι μουλάδες της Τεχεράνης με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να πιέσουν τη Δύση, κυρίως δε την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της θέσεως σε εφαρμογή των κυρώσεων που έχουν αποφασιστεί με αφορμή τις κυρώσεις που έχουν αποφασιστεί. Παράλληλα, θα μπορούσε να αποτελεί και μοχλό πίεσης, ή απλώς μια διαμαρτυρία και για τη στάση της Ελλάδας απέναντι στο καθεστώς της Τεχεράνης.

Δεδομένου όμως ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ΔΕΝ είναι δυνατόν να αποδεχτεί τέτοιου είδους τελεσίγραφα από φανατικούς παρίες του διεθνούς συστήματος, ασχέτως της ορθολογικής ανάλυσης των διεθνών εξελίξεων και της προώθησης αυτού που θεωρούν ως εθνικό τους συμφέρον, η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να έχει και θετικό αντίκτυπο για την Ελλάδα, μέσω της αφύπνισης της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» που τελεί σε βαθύτατη ύπνωση εδώ και μεγάλο διάστημα…

www.defence-point.gr

5 σχόλια σχετικά με το “ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Ιράν κόβει το πετρέλαιο στην Ελλάδα!”

  1. Ο μαλάκας ο αρθρογράφος δε βλέπει τα στραβά του ! Χαρακτηρίζει “μουλάδες” αυτούς που τον ζεσταίνουν με πίστωση .
    Εδώ κοίτα ρε ! Μπρρρρρ , σαλάγατα ! Οι “εταίροι” σου σε πηδάνε μάστορα ! Δεν φτάνει που τους απειλείς με εμπάργκο , ζητάς και τα ρέστα γίδι . Ε γίδι “ευρωπαικό” !
    Και που΄σαι ! Ομόθρησκοί σου είναι , οχι μουλάδες σαν τους κακούς , τους άλλους .

    1. Θα σε δαγκώσω. Μουλάς είναι θρησκευτικός τίτλος για τους μουσουλμάνους κληρικούς. Δεν είναι βρισιά.

      Πως λέμε για παράδειγμα “Αρχιμανδρίτης”. Διάβασε ΕΔΩ

      1. Ναι αλλά νομίζω οτι το υφος του άλλα λέει , η κάνω λάθος ; Δεν είπα οτι είναι βρισιά , αλλά μοιάζει σαν να λέει οτι δεν μπορεί να συννενοηθεί με ντεμεκ φανατικούς …. 🙂 νομίζω….
        μπορεί να φταίει και η ρογκε που με φουντωσε πριν . 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *