ΕΚΤ:Αποδέχεται ξανά ως εγγυήσεις ελληνικά ομόλογα

Την αποδοχή των ελληνικών ομολόγων ως εγγυήσεις για παροχή ρευστότητας ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: “Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ διαπίστωσε την ενεργοποίηση του προγράμματος επαναγοράς χρέους (σ.σ. του PSI) που παρέχεται για τη βελτίβωση της ποιότητας των ομολόγων που εκδίδονται ή έχουν εγγύηση από το ελληνικό δημόσιο.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, αποφάσισε ότι τα εν λόγω ομόλογα θα γίνονται ξανά αποδεκτά ως εγγύηση, χωρίς να εφαρμόζεται το κατώτατο όριο πιστοληπτικής αξιολόγησης μέχρι νεωτέρας“.

5 σχόλια σχετικά με το “ΕΚΤ:Αποδέχεται ξανά ως εγγυήσεις ελληνικά ομόλογα”

    1. Αδερφέ, τα λαμόγια οι πολιτικοί τους παραδώσανε τα κλειδιά της χώρας, και τώρα … είμαστε πάλι καλά παιδιά! Στο πολύ κοντινό μέλλον, η Ιστορία θα γράφει ότι την πρωτιά αφομίωσης χώρας από τις ΗΠΕυρώπης ως ομόσπονδο κρατίδιο, την έχει η Ελλάδα ….

  1. Υπαρχει καποιος αδερφος να μου πει ποσα λεφτα απο τον ΦΠΑ (23%) που πληρωνουμε πηγαινουνε Ευρωπη (δηλαδη ΕΚΤ) ?
    Εχω ψαχτει διαδικτυο και δεν βρισκω τιποτα.

    1. Αν υποθεσουμε με χονδροειδεστατους υπολογισμους οτι απο καθε 1 Ευρω που πληρωνουμε σε αγορες τα 10 λεπτα πανε ΕΚΤ μεσω ΦΠΑ … τοτε απο το 2002 που εισηχθει το Ευρω στην Ελλαδα, η ΕΚΤ εχει τσεπωσει περιπου 200 δις Ευρω δεδομενου οτι η Ελλαδα ειχε ΑΕΠ κατα μεσο ορο 200 δις το χρονο.
      Και ερωτω, τα πηραμε πισω αυτα τα λεφτα ?

  2. Επιπλεον, πως θα σχολιαζατε η Ελλαδα να ειναι ιδρυτικο μελος μιας μελλοντικης Ενωσης Ανατολικης Μεσογειου (ΕΑΜ) … eheh.
     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *