Εβδομήντα δύο προσφυγές στο ΣτΕ κατά του PSI

Του Παναγιώτη Στάθη

Σχεδόν 7.000 ομολογιούχοι  (φυσικά πρόσωπα, εταιρείες, ταμεία  κλπ) που κατείχαν ομόλογα δεκάδων δισ. ευρώ που «κουρεύτηκαν» με τη διαδικασία του PSI, έχουν προσφύγει μέχρι στιγμής στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθούν οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου , του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με τις οποίες υλοποιήθηκε η όλη διαδικασία.

Πρόκειται για συνολικά 72 (ομαδικές των 200 ατόμων η κάθε μια) αιτήσεις ακύρωσης μεταξύ των οποίων φαρμακευτικές και εταιρείες προμήθειας υγειονομικού υλικού , ενώ σε μια περίπτωση περιλαμβάνονται πολλές εταιρείες μαζί.

Ηδη έχουν προσφύγει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Ταμείο Αλληλοβοήθειας Ιδιωτικού Προσωπικού Πολεμικού Ναυτικού, το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος – Ειδικός Λογαριασμός Επικούρησης Μελών, το Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας Εργαζομένων Αγροτικής Τράπεζας, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κ.λπ καθώς και χιλιάδες ομολογιούχοι.

Κούρεμα 53,5%

Χαρακτηριστικό είναι ότι το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υποστηρίζει ότι τα διαθέσιμα του στις 9 Μαρτίου 2012 ανέρχονταν σε 10.973.888 ευρώ και μετά το «κούρεμα» (53,5%) έμειναν 5.624.118 ευρώ και μιλάει για «αρπαγή τους» αφού η περιουσία του δεν προέρχεται από κρατική επιχορήγηση αλλά αποκλειστικά από τις συνδρομές των μελών του.

www.capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *