Ειδικό μισθολόγιο:”Ότι πει η τρόϊκα”!

Όπως όλα δείχνουν τη τελευταία λέξη και στο θέμα των ειδικών μισθολογίων θα την έχουν οι “τροϊκανοί”.Κανένας άλλος!

Μπορεί οι αρμόδιοι υπουργοί να έχουν στα συρτάρια τους προτάσεις των επιτελείων τους ή προτάσεις των άμεσα ενδιαφερομένων,μπορεί να τις προωθούν προς το υπουργείο Οικονομικών,αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι αποφάσεις θα ληφθούν σε άλλο επίπεδο και γι΄ αυτό δεν θα είναι και ευχάριστες.

Ο μέχρι χθες υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής,έχοντας προφανώς από ημέρες λάβει την απόφαση να παραιτηθεί για να διεκδικήσει τη προεδρία του ΠΑΣΟΚ,θεώρησε σκόπιμο να “διώξει” από το γραφείο του την πρόταση που του είχαν υποβάλει για το ειδικό μισθολόγιο στρατιωτικών και αστυνομικών οι επιτροπές του ΥΕΘΑ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.Την έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών και στον κ.Βενιζέλο,ο οποίος υποτίθεται και θα τη μελετήσει.

Ωστόσο όσοι από τους από τους “ένστολους” ασχολούνται ενεργά με το θέμα υποστηρίζουν χωρίς αμφιβολίες ότι ο Βενιζέλος δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχτεί τις ρυθμίσεις της συγκεκριμένης πρότασης. Ο “τσάρος” δεν πρόκειται ειδικά για το θέμα των στρατιωτικών να φέρει την παραμικρή αντίρρηση σ΄ότι υποδείξει η τρόϊκα.Δεν το έκανε για άλλες εργασιακές ομάδες που είχαν τρόπους να πιέσουν,πόσο μάλλον για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς με τους οποίους ποτέ δεν είχε και αγαστές σχέσεις. Είναι πεποίθηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών από την εποχή που ο κ.Βενιζέλος ήταν πολιτικός προϊστάμενος των ΕΔ ,ότι οι στρατιωτικοί …ήταν προνοιούχοι.

Συνεπώς στο θέμα του ειδικού μισθολογίου είναι καλές και πολύ χρήσιμες οι όποιες προτάσεις και μελέτες κατατίθενται ,γιατί αποδεικνύουν ότι υπάρχουν λύσεις.Όμως και στο ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών θα υπερισχύσει ο “νόμος” της τρόϊκας.

www.onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *