Εικόνα χρεοκοπημένης χώρας δίνει πλέον η Ελλάδα – Στάση πληρωμών στο εσωτερικό – Κατάρρευση ΧΑΑ

Στην τελική φάση πριν την οριστική χρεοκοπία μπαίνει με βασανιστικό τρόπο η ελληνική οικονομία καθώς κυβέρνηση δεν υπάρχει πουθενά, το υπάρχον σχέδιο των ξένων θα μειώσει μεν το χρέος, αλλά και πάλι δεν θα είναι βιώσιμο, αν δεν  περιοριστούν τα ελλείμματα τα οποία είναι πρακτικά αδύνατο να μειωθούν άλλο, αφού στο εσωτερικό υπάρχει ουσιαστικά στάση πληρωμών του δημοσίου πλην των πετσοκομμένων μισθών και συντάξεων και το κυριότερο, το ισοζύγιο εξαγωγών και εισαγωγών είναι απόλυτα αρνητικό για την χώρα, κυρίως λόγω ευρώ.

Η χρηματοδότηση της ελληνικής  οικονομίας από τις με κρατικές τράπεζες θεωρείται πλέον … το πιο σύντομο ανέκδοτο και οι Έλληνες τραπεζίες, βασικοί υπαίτιοι, μαζί με την πολιτική ελίτ, της κατάρρευσης του συστήματος, απλά περιμένουν την κρατικοποίηση των τραπεζών τους μετά του "κούρεμαδεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσουν σε αυξήσεις κεφαλαίου και να καταβάλουν οι ίδιοι την ζημιά από το "κούρεμα.

Βασικά μιλάμε εκτός από μτομ τέλος της ελληνικής οικονομίας, όπως την ξέρουμε και για το τέλος του τραπεζικού συστήματος, όπως το ξέρουμε. Έρχονται απορροφήσεις των εγχώριων τραπεζικών ιδρυμάτων από τις ευρωπαϊκές τράπεζες, οι νυν ιδιοκτήτες θα γίνουν "πλούσιοι συνταξιούχοι τραπεζίτες", οι συγχωνεύσεις θα ακολουθήσουν και χιλιάδες τραπεζοϋπάλληλοι θα προστεθούν στο ένα εκατομμύριο άνεργους. 

Σήμερα στο ΧΑΑ, με μόλις 20 εκατ. τζίρο, έγινε "η σφαγή του Δράμαλη" και απλά στο τέλος από -6% η ζημιά περιορίστηκε στο -4,51% στις 747,08 μονάδες. 

Κατάρρρευση για 19,14% για  την Alpha Bank, 20,25% για την Eurobank, 21,50% για την Τράπεζα Πειραιώς και 25,11% για το Ταχυδρομικό. Κέρδη 1,49% για τον ΟΤΕ και 0,47% για την Coca-Cola. Μεγάλη πτώση 9,8% για την Marfin Popular και 8,18% για τη MIG.         

Μικρά κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με την Γερμανία να σημειώνει άνοδο 0,80%, το Λονδίνο 0,58% και την Γαλλία 0,25%. Στις 744 μονάδες ο Γενικός Δείκτης χάνει 4,86%. Στα 1,69 ευρώ η Εθνική Τράπεζα σημειώνει πτώση 16,34%. Κατάρρευση στην Eurobank με 17,85% και 16,98% στην Alpha bank. Μερικά βήματα από το limit down βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς με πτώση 22%. Πτώση 21% και για το Ταχυδρομικό  Ταμιευτήριο. Πτώση 11% για την MIG.   

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *