Εκλογές 2012 – Αυτοί που έκαναν τους Έλληνες φτωχούς, τους εκβιάζουν με ακυβερνησία

Σαμαράς και Βενιζέλος εκβιάζουν με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Υστατη προσπάθεια να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους ξεκινούν οι πολιτικοί αρχηγοί καθώς οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να καταγράφουν ένα σκηνικό αβεβαιότητας και κατακερματισμού. Οι κκ. Βενιζέλος και Σαμαράς ανεβάζουν τους τόνους της αντιπαράθεσης, θέτοντας το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» ο ένας και «αυτοδυναμία ή νέα προσφυγή στις κάλπες» ο άλλος, ενώ πόλεμος έχει ξεσπάσει και στην Aριστερά για τις δυνατότητες εκλογικής συνεργασίας.

 

Αυτοί που έκαναν τους Έλληνες φτωχούς, τους εκβιάζουν με ακυβερνησία

Πάσχα είναι, θα περάσει – και θα βρεθούμε όλοι ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας. Η οικονομική κρίση τείνει να εξουθενώσει τους πτωχότερους, ενώ απειλείται διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Είναι βεβαίως αληθές ότι η προσφυγή στις κάλπες συνιστά κατά κανόνα το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για μια πολιτική κρίση. Αλλά υπάρχει και το ενδεχόμενο οι εκλογές να καταλήξουν σε ακυβερνησία με τα αυτονόητα αρνητικά αποτελέσματα. Παρά ταύτα η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία παραμένει ως η ασφαλέστερη διαδικασία εξόδου από την κρίση.

www.greekmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *