Επιβεβαιώνει η Metron Analysis την δημοσκόπηση που βγάζει ισόπαλους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γνωστή εταιρεία

Ένα δελτίο τύπου με το οποίο επιβεβαιώνεται πλήρως το δημοσίευμα του iefimerida.gr για τη δημοσκόπηση που φέρνει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται κοντά στην ισοπαλία, εξέδωσε η Metron Analysis.

Η εταιρεία μετρήσεων θέτει με έμμεσο τρόπο ζητήματα δεοντολογίας που σχετίζεται αποκλειστικά με το χρόνο διεξαγωγής της έρευνας και το χρόνο δημοσιοποίησής της.

Ειδικότερα στο δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

«Η παρελκυστική δημοσιοποίηση-διαρροή ερευνητικών δεδομένων μιας άλλης συγκυρίας στο σημερινό χρόνο, μόνο προβληματισμό δημιουργεί ως προς τη σκοπιμότητα της και τους λόγους για τους οποίους μεθοδεύτηκε.

Η Metron Analysis παρακολουθεί σταθερά το πολιτικό και οικονομικό κλίμα σε 15νθήμερη βάση και δεσμεύεται προκειμένου να αρθούν οι όποιες εντυπώσεις επιχειρούνται να δημιουργηθούν με τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές, να αναρτήσει τα αποτελέσματα αυτής της εβδομάδας στην ιστοσελίδα της την Παρασκευή στις 6 Απριλίου.»

Αντιπαρερχόμενοι τις αιχμές περί σκοπιμοτήτων και μένοντας μόνο στην ουσία των πραγμάτων, το iefimerida.gr οφείλει να ξεκαθαρίσει τα εξής:

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ξεκάθαρα πότε έγινε η δημοσκόπηση (21-23 Μαρτίου) και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία «παρελκυστική δημοσιοποίηση» ή «απαράδεκτη πρακτική» από μέρους μας. Άλλωστε, είναι κοινός τόπος ότι οι δημοσκοπήσεις αποτελούν «φωτογραφίες της στιγμής» που τα αποτελέσματά τους διαφοροποιούνται ανάλογα με τη συγκυρία.

Οι αριθμοί τους οποίους αποκαλύψαμε ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ από την Metron Analysis, προφανώς γιατί ανταποκρίνονται στο αποτέλεσμα της έρευνας.

Το iefimerida.gr επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα έχει πληροφορηθεί ΠΡΩΤΟ και έχει δημοσιοποιήσει ΠΡΩΤΟ, αποτελέσματα δημοσκοπήσεων χωρίς ΠΟΤΕ να διαψευστεί και χωρίς ΚΑΝΕΝΑΣ από εκείνους που τις διενήργησαν να διαμαρτυρηθεί. Με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουμε και τα στοιχεία που θα μας ανακοινώσει την Παρασκευή 6 Απριλίου η Metron Analysis, όπως κάνουμε κάθε φορά που δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα ανάλογων δημοσκοπήσεων.

Άλλωστε η Metron Analysis είναι μια εταιρεία που έχει αποδείξει διαχρονικά και την εγκυρότητά της και την αξιοπιστία της. Θυμίζουμε ότι η αξιοπιστία της συγκεκριμένης εταιρείας δημοσκοπήσεων επιβεβαιώθηκε την Κυριακή της 6ης Απριλίου στις εκλογές του 2000, καθώς ήταν η μόνη εταιρεία που πρόβλεψε την ανατροπή των exit polls που έδιναν τη Νέα Δημοκρατία να κερδίζει τις εκλογές, επιμένοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα πάρει τις εκλογές και διευθυντής της ήταν ο Στράτος Φαναράς.

 

Πηγή:parapolitika.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *