Επιστροφή στο 1999 ο βασικός στόχος της τρόικας!

Ποιος είναι ο βασικός δημοσιονομικός στόχος που έχει τεθεί από την τρόικα για την ελληνική περίπτωση, στο αμέσως προσεχές διάστημα; Με δύο λόγια ο εξής: σε επίπεδο ελλείμματος, που είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας αυτή τη στιγμή, να επιστρέψει η Ελλάδα στο …1999! Δηλαδή, να γυρίσουν τα δεδομένα 13 ολόκληρα χρόνια πίσω.

Το εγχείρημα απ’ αυτό και μόνο το συγκριτικό στοιχείο αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο. Ωστόσο, οι πιθανότητες να μην υλοποιηθεί, στο τέλος, είναι ελάχιστες, καθώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευθεί έναντι της τρόικας και των θεσμικών επενδυτών της χώρας για την υλοποίηση των προβλεπομένων και οφείλουν, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογώ, να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, απαρέγκλιτα.

Οπότε ο νέος κύκλος των μειώσεων των αποδοχών, πολύ δύσκολα θα αποφευχθεί, αφού είναι ο μοναδικός τρόπος για να υπηρετηθεί ο στόχος τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Το πρόβλημα είναι ότι μαζί με τις αποδοχές θα πρέπει να πέσουν στα επίπεδα του 1999 και οι βασικές συνισταμένες του κόστους ζωής.

Μόνο που κάτι τέτοιο, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται να γίνεται. Τουλάχιστον δεν καταβάλλεται καμία ιδιαίτερη προσπάθεια από πλευράς επίσημου κράτους, για να γίνει.

www.voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *