Επιτέλους μέτρησαν τους υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα

Σε 636.188 ανέρχεται το τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μέχρι τις 9 Απριλίου του 2012.

Επιπλέον, 49.546 υπάλληλοι εργάζονται ως έκτακτοι και άλλοι 20.242 με ποικίλες εργασιακές σχέσεις.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τους υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη, για την ανακοίνωση της διασύνδεσης του μητρώου απασχολουμένων με το μητρώο μισθοδοτούμενων στο Δημόσιο, γνωστοποίησε τον αριθμό των απασχολούμενων στο Δημόσιο.

Το μητρώο μισθοδοτούμενων δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή όχι μόνο πόσοι είναι οι υπάλληλοι του Δημοσίου (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ) αλλά και ποιοι είναι. Το μητρώο περιέχει 75 ξεχωριστά πεδία τα οποία δίνουν την πλήρη εικόνα του κάθε υπαλλήλου.

Στην πρώτη απογραφή οι υπάλληλοι ήταν 768.000 και σήμερα είναι 712.000. Στο διάστημα αυτό προσλήφθηκαν περίπου 22.000 από διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

parapolitika.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Επιτέλους μέτρησαν τους υπαλλήλους του Δημόσιου τομέα”

  1. Να σημειωθεί ότι μέσα στους παραπάνω αριθμούς υπολογίζονται και ένστολοι, δικαστικοί κλπ 

    Στις ποικίλες εργασιακές σχέσεις είναι κάθε λογής σύμβουλοι και συμβουλάτορες, που ουσιαστικά είναι μια αργομισθία – δώρο προς τους κολλητούς των υπουργών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *