Επιτυχία Α.Τσίπρα: “Πάγωσε” τη ροή 40 δισ. στους τραπεζίτες

Αναμφισβήτητα μια σημαντική πολιτική επιτυχία κατέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (και το defencenet.gr, το μοναδικό Μέσο που ανέδειξε ως κύρια είδηση την επιστολή) , καθώς η προειδοποιητική επιστολή που έστειλε χθες στον Λ.Παπαδήμο για την ανάγκη άμεσου “παγώματος” των διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εν μέσω προεκλογικής περιόδου, είχε άμεσα αποτελέσματα.

Μετά την επιστολή ο Λ.Παπαδήμος “πάγωσε” την σχετική διαδικασία και οι αποφάσεις αναβλήθηκαν για μετά τις εκλογές, υποτίθεται “προκειμένου να μην αποτελέσει το ευαίσθητο θέμα της ανακεφαλαιοποίησης πεδίο της προεκλογικής αντιπαράθεσης”.

Πάντως, αν δεν είχε σταλεί η επιστολή είναι βέβαιο ότι θα είχε κλείσει το θέμα της ενίσχυσης των τραπεζών μέσω των χρημάτων της δανειακής σύμβασης δηλαδή μέσω των χρημάτων του ελληνικού δημοσίου και ενώ οι τραπεζίτεςθα εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο των ιδρυμάτων αυτών!

Πάντως, κάποιοι εξακολουθούν και εργάζονται άκοπα υπέρ των τραπεζιτών: Επιστολή προς τις διοικήσεις των μεγάλων τραπεζών με την οποία θα δεσμεύεται για την ανακεφαλαιοποίησή τους θα στείλει σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ανακοινώσουν σήμερα τα αποτελέσματά τους χωρίς επιφυλάξεις από τους ορκωτούς ελεγκτές. Παράλληλα, η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής, της Eurobank, της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς με τα λεφτά των πολιτών!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *