“Ετοιμάζουν Σύνταγμα πιστωτών”

“Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν δεσμευθεί με την υπογραφή τους να κάνουν συνταγματική επιταγή το “πρώτα οι δανειστές και μετά η κοινωνία”, να συνταγματοποιήσουν το Σύμφωνο Μέρκελ-Σαρκοζί για την Ευρώπη, αλλά και το νέο Ταμείο, τον ειδικό λογαριασμό, όπου θα πηγαίνουν τα χρήματα από τους φόρους και από τα δάνεια, με προτεραιότητα στους πιστωτές και μετά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι “Πλέον με πρόσχημα προτάσεις για αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, φανερώνουν τις πραγματικές τους προθέσεις. Να φτιάξουν ένα Σύνταγμα κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των πιστωτών, με μια συγκυβέρνηση όπου ενδεχομένως ο κ. Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος υπουργός του.

Δεν θα τους περάσει όμως. Οι λαοί της Ευρώπης θα σπάσουν τον άξονα Μέρκελ Σαρκοζί, στην Ευρώπη και στην Ελλάδα ο ελληνικός λαός τον μνημονιακό άξονα Σαμαρά-Βενιζέλου”.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι: “Στις 6 Μάη ο λαός θα δώσει εντολή για ένα νέο συνασπισμό εξουσίας και ένα Σύνταγμα που θα υπερασπίζεται την κοινωνία, τη λαϊκή κυριαρχία και θα βαθαίνει τη δημοκρατία. Ένα Σύνταγμα που θα δεσμεύει τις κυβερνήσεις να βάζουν πάνω απ΄ όλα  την κοινωνία και τις δικές της ανάγκες και έπειτα τους δανειστές, έπειτα τους πιστωτές”.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα το μεγάλο διακύβευμα των εκλογών είναι εάν “θα έχουμε ένα Σύνταγμα μιας χώρας αποικίας ή ένα Σύνταγμα μιας κυρίαρχης χώρας. Συνεπώς την ευκαιρία αυτή ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να την αφήσει να πάει χαμένη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.enikos.gr

2 σχόλια σχετικά με το ““Ετοιμάζουν Σύνταγμα πιστωτών””

  1. Ήδη το χοντροβαμπίρ εξήγγειλε αναθεώρηση του συντάγματος και από ότι διάβασα……(ξανά totally fucked).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *