Ευ. Βενιζέλος: Πολιτική παρέμβαση για να μην αρνούνται οι τράπεζες ρυθμίσεις δανείων

Για πολιτικές παρεμβάσεις και διάλογο με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έτσι ώστε να μην παίρνουν αρνητικές απαντήσεις όσοι θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος. Όπως είπε νομοθετική ρύθμιση υπήρξε για τους δημοσίους υπαλλήλους, ωστόσο για όσους έχουν δάνεια από τις τράπεζες γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις έτσι ώστε όσοι δανειολήπτες ζητούν διευκόλυνση να παίρνουν θετικές απαντήσεις. «Μέχρι σήμερα έχουν ρυθμιστεί 1 εκατ. δάνεια και θα διακανονίζονται διαρκώς νέα δάνεια».

Για τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ομόλογα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση από το κούρεμα, όμως είπε ότι όταν ολοκληρωθεί το PSI θα εξεταστεί τρόπος αποζημίωσης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως θα καλυφθούν οι υποχρεώσεις για όσους πήραν ομόλογα στην πρωτογενή αγορά ή «έντιμα στη δευτερογενή».
Σχετικά με τα 30 δισ. ευρώ εγγυήσεις προς τις τράπεζες, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ θα βοηθήσουν να διαμορφωθούν οι συνθήκες ώστε το δημόσιο να πα΄ρει πίσω τα χρήματα που θα επενδύσει.

Σημειώνεται ότι τροπολογία που εισήχθη εκ μέρους της κυβέρνησης, με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με την οποία επανέρχεται το ζήτημα της παροχής εγγυήσεων εκ μέρους του Δημοσίου προς την Τράπεζα της Ελλάδας για την κάλυψη της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, υποστήριξε στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως τόνισε, η ρύθμιση αυτή είχε εισαχθεί στο τελευταίο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αλλά την είχε αποσύρει γιατί εκκρεμούσε η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του IFSF για τη στήριξη με 35 δισεκ του ευρωσυστήματος από το IFSF κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου κατά την οποία οργανώνεται και εξελίσσεται η διαδικασία του PSI.

6 σχόλια σχετικά με το “Ευ. Βενιζέλος: Πολιτική παρέμβαση για να μην αρνούνται οι τράπεζες ρυθμίσεις δανείων”

  1. Ο συγχωρεμένος πατέρας μου συνήθιζε να λέει: “Η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου. Ο ένας κοροϊδεύει τον άλλον και όλοι ζουν ευτυχισμένοι”. 

    Αφού εδώ μας παρακαλάνε οι τράπεζες να πάμε να ρυθμίσουμε τα δάνειά μας και εμείς αρνούμαστε. Τι πολιτική παρέμβαση και τρίχες κατσαρές;

    Οι μισθοί μας κουρεύτηκαν, δεν ρυθμίστηκαν.

    Άρα και τα δάνεια μας, απαιτούμε να κουρευτούν και όχι να ρυθμιστούν.

    Μέχρι τότε, ας πάει να κουρευτεί ο Βενιζέλος.

     

  2. Begar ακουσες στο δελτιο ειδησεων το μεσημερι τι ειπαν για τα δανεια των κομματων; Απο αυτα τουλαχιστον που προλαβα να ακουσω, οι τραπεζες τους κατεβασαν το επιτοκιο στο 4%, ενω ο υπολοιπος κοσμος δανειζοταν με εξωφρενικα επιτοκια με αποτελεσμα τωρα να ειμαστε στην κοψη του ξτυραφιου.Μονο μην ακουσω οτι τους εκαναν και “κουρεμα”, γιατι θα κοψω φλεβες.Τα νευρα μου. Και ενω αυτοι κανονιζουν τα “δανειακια τους” με τις τραπεζες, εμεις τα κοροιδα τρεχουμε με το Νομο Κατσελη και με αγωγες. Αντε στην υγεια μας……

    1. Καλησπέρα spyros-dimitra! Σας απάντησα χθες το βράδυ, με ένα σχόλιο. Δήμητρα, ελπίζω να το διάβασες και να ξεφούσκωσες. 🙂

    1. Ποιός μαλάκας πίστευε ότι ο καπιταλιστής είναι “αυτοδημιούργητος”;
      Οτι τα κέρδη του είναι προιόν της “δουλειάς” του;
      Οτι ο “κρατικός καπιταλισμός”όπως τον ονόμαζαν οι επικριτές του ,είναι δημιούργημα του σοβιετικού μπλοκ(Των “και καλά κομμουνιστών”) ενώ τουτοι εδώ οι μάγκες οι αρχι-καπιταλισταράδες του άλλου μπλοκ, του “δημοκρατικού” του δυτικού κόσμου, στηρίζονται αποκλειστικά στις δυνάμεις τους ;

      Εγώ είμαι αυτός ο μαλάκας ….
      όταν ήμουν μικρός .
      Και μού΄ρχεται μια όρεξη για Σταλινισμό όταν ακούω τέτοια….μα μία όρεξη !
      Μου βγάζουν τον Στάλιν που έχω μέσα μου και ας έχω άλλη άποψη , πιό ανθρώπινη και ήπια για τον κομμουνισμό.
       

      1. Δεν ήσουν μαλ@κ@ς Άρη ήσουν ευκολόπιστος, και κανένας δεν σου είπε ότι οι βρόμες θα κάνουν τα πάντα για να σε βάλουν στο χέρι. ότι γνώσεις έχεις είναι καλό να τις μοιραστείς με φίλους και παιδιά για να μην μας ξαναπιάσουν κορόιδα.
         

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *