Ζήτησαν συγνώμη μετά το διασυρμό της Δρ. Δισλής

Πρώτο θέμα έγινε στην Ιρλανδία η είδηση του εξευτελισμού της Δρ. Χρύσας Δισλής από την αεροπορική εταιρεία Aer Lingus, που την υποχρέωσε να συμπληρώσει ένα τεστ εθνικότητας και να αποδείξει με αυτό τον τρόπο ότι τα χαρτιά της δεν ήταν πλαστά.

Λόγω της τεράστιας δημοσιότητας που πήρε το θέμα τόσο στα Ιρλανδικά όσο και στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης η εταιρεία αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από την κα Δισλή και παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει εντελώς τη διενέργεια αυτών των άκρως εξευτελιστικών και ρατσιστικών τεστ.

Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ η κα Δισλή μίλησε για την εμπειρία της ενώ επισήμανε ότι: «το θέμα πήρε μεγάλη έκταση που κυριολεκτικά δεν προλαβαίνω να δουλέψω». Η ίδια εμφανίστηκε αποφασισμένη να δώσει συνέχεια στο θέμα και να μην αρκεστεί στη συγνώμη της εταιρείας. «Όταν ζούμε στην εποχή των βιομετρικών διαβατηρίων τέτοια τέστ είναι παράλογα και απολύτως ρατσιστικά. Το πιστεύω ότι στοχοποιήθηκα λόγω της εθνικότητάς μου».

Η Δρ. Χρύσα Δισλή κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και από το 1998 έφυγε για την Ιρλανδία όπου εργάζεται ως υψηλόβαθμο στέλεχος εταιρείας τηλεπικοινωνιών στο Κόρκ.

www.protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *