Η Βάσω Παπανδρέου επιμένει για τα “εγκλήματα του ΓΑΠ”

Όπως έχουμε γράψει ήδη σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου ασκεί με συνέντευξή του στην Real News το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου.

Ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές, η κ. Παπανδρέου καταγγέλλει ότι «έγιναν εγκλήματα στη διετία του Γιώργου».  «Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα» δηλώνει η κυρία Παπανδρέου υπογραμμίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, αλλά εμείς την αποτελειώσαμε». Η πρώην υπουργός μάλιστα παραδέχεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι το Μνημόνιο δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, πως οδηγούμαστε σε συνθήκες προϊούσας εξαθλίωσης και πως η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει τα δάνεια της τρόικας «αν είχαμε αντιληφθεί την κατάσταση». Κριτική ασκεί και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως “χειροκροτούσε περίπου σύσσωμη όταν ο Πρωθυπουργός πήγε και παραιτήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά”.

Αργά το βράδυ χθες συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου απάντησαν στη Βάσω Παπανδρέου με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, υπογραμμίζοντας ότι «η Πρωταπριλιά και μόνο θα μπορούσε να δικαιολογεί τα όσα δηλώνει» και ότι «είναι προφανές ότι ήταν απούσα από τη χώρα καθόλη την περίοδο της μεταπολίτευσης και ιδιαιτέρως την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή».

Απαντώντας σήμερα η κ. Παπανδρέου δήλωσε με ανακοίνωσή της: «Αν ο κ. Παπανδρέου θέλει να βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ, ας προχωρήσει επιτέλους σε ειλικρινή αυτοκριτική ώστε να μην ταυτίζεται το κόμμα με τα πεπραγμένα του. Με την έως τώρα στάση του, δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του. Εκτίθεται»

Σχολιάζοντας,τέλος, τα όσα ανέφερε η κ. Βάσω Παπανδρέου για τις καταστροφικές ευθύνες του Γ. Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης δηλωσε στα Γιάννενα όπου βρισκόταν σε περιοδεία:

«Θέλω να σας θυμίσω ότι σήμερα κιόλας, αν διαβάσετε στη “Realnews” τη Βάσω Παπανδρέου που έχει δώσει μία συνέντευξη, στην οποία λέει ότι “κάναμε καταστροφικά λάθη”, καταλαβαίνετε, ότι  η παραδοχή για τις ευθύνες αυτών που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση έχει, πια, ομολογηθεί από τους ίδιους».

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *