Η απόβαση της ισπανικής αλυσίδας ένδυσης Shana στην Ελλάδα

Η απόβαση των Ισπανών στην Ελλάδα συνεχίζεται, καθώς η ισπανική αλυσίδα καταστημάτων φθηνής ένδυσης, Shana, που ανήκει στον όμιλο Comdipunt, βασικό προμηθευτή ρούχων μεγάλων εταιρειών όπως ZARA, έχει διεισδύσει στη χώρα μας και σκοπεύει να αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς.

Το πρώτο κατάστημα Shana στην Ελλάδα άνοιξε στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, και αύριο αποκτά νέο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, η Shana ανοίγει τις πόρτες του 4ώροφου καταστήματός της, στην Ερμού.

Αποτελώντας το ταχύτερα αναπτυσσόμενο fashion concept στη γενέθλια χώρα της, την Ισπανία, σύμφωνα με τη διοίκηση της ισπανικής εταιρείας, η Shana ακολουθεί την ίδια πολιτική ανάπτυξης και στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δεύτερο μαγαζί σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, από την άφιξή της στην ελληνική αγορά. Το νεοκλασικό κτήριο, απέναντι από την εκκλησία της Καπνικαρέας, έχει ανακαινιστεί και παρουσιάζει ρούχα σε προσιτές τιμές από 2 ως 10 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι η ισπανική εταιρεία Shana ιδρύθηκε το 2010 από την Comdipunt, τον προμηθευτή γνωστών εταιρειών ένδυσης παγκοσμίως, όπως τη ZARA , με στόχο την εφαρμογή του εμπορικού της know-how σε δική της αλυσίδα ρούχων, που θα παρουσιάζει στην αγορά τις νέες τάσεις της μόδας και θα διαθέτει ιδιαίτερα προσιτές τιμές, σύμφωνα με την εταιρεία. Διαθέτει περισσότερα από 170 καταστήματα μέσα σε έναν χρόνο και σχεδιάζει διπλασιασμό μεγέθους σε ετήσια βάση, παγκοσμίως.

Τα τρία πρώτα συμβόλαια ανάπτυξης έχουν ήδη υπογραφεί για τη Μέση Ανατολή, το Μεξικό και τη Ρωσία ενώ πραγματοποιούνται ήδη συζητήσεις με Ασία, Αμερική και Ευρώπη. Η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Shana, καθώς κρίνει πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του concept ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Η Alimar S.A, του ιδίου ομίλου με την Talima Venture Inc στην οποία ανήκει το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, είναι αποκλειστικός διανομέας της φίρμας Shana στην ελληνική αγορά και σχεδιάζει μέσα στο 2012 την επέκταση της αλυσίδας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

www.vimamen.gr

6 σχόλια σχετικά με το “Η απόβαση της ισπανικής αλυσίδας ένδυσης Shana στην Ελλάδα”

  1. Και ρωτάω εγώ ο άσχετος και χαμηλής νοημοσύνης:

    Είναι φθηνά, επειδή η φίρμα είναι ισπανική άλλα ράβονται π.χ. στην Ινδία ή το Πακιστάν;

     

    1. Ειναι φθηνα γιατι ειναι σαβουρες.  Γι΄αυτο που προσφερουν ειναι ακριβα!  

      Ενα προιον εχει κοστος και για τα υλικα του και για τον σχεδιασμο μου οχι μονο για την κατασκευη του.

      Αφου καναμε μεγιστανες τους κινεζους, αφου καναμε βασιλιαδες τα Λιντλ, τα καρφουρ, και τα αλλα ευαγη ιδρυματα (μονο αν ειναι ιδρυματα θα καταλαβω την επιμονη των Ελληνων να στελνουν τα λεφτα τους στο εξωτερικο μεσω των αχρηστων και προβληματικων αγορων τους), σου λεει ο Ισπανος  Ελλαδα και παλι Ελλαδα!

      Ποιοι ειναι αυτοι που αγοραζουν οτι ειναι φθηνο, χωρις καμμια κριση, χωρις να το εχουν αναγκη?  Οι Ελληνες!

      Ποιοι ειναι αυτοι που οποια πολυεθνικη ανοιξε την στηριξαν ακομα και με το υστερημα τους?  Οι Ελληνες!

      Ποιοι ειναι αυτοι που προκειμμενου να κανουν το κομματι τους με καινουργιες αγορες φεσωνονται μεχρι πλειστηριασμου?  Οι Ελληνες!

      Ποιοι ειναι οι ” φελλοι ” της Ευρωπης?  Οι Ελληνες!

      Και ηρθαν!  Και θα κονομησουν!

      Θα μας πουλησουν σαβουρες για αλλη μια φορα και μεις θα αγορασουμε το φυκι για μεταξωτη κορδελλα!

      Αυτοι ειμαστε!  Αγοραζουμε τα παντα εχουμε δεν εχουμε, αρκει να ειναι φθηνα!

       

  2. Έχω μάθει οτι ράβοντε σε εν πλω εργοστάσιο απο σκελετομένες εργάτριες ,χωρίς εργατικά δικαιώματα.Πάντως όσο κλείνουν τα ελληνικά μαγαζιά τόσα περισσότερα zara και τα άλλα θυγατρικά(bershka ,stradivarious κ.ά.).Άνισος ο αγώνας…πουλάνε και εν καιρώ κρίσης.Είναι  φθηνότερα από τα αντίστοιχης ποιότητας ελληνικά.

    1. Σωστά, σωστότατα τα έχεις μάθει Αθανασία! Ειδικά τα ρούχα zara, ράβονται εν πλω σε διεθνή ύδατα (!!!!) για να ΜΗΝ υπόκεινται σε καμία εργατική νομοθεσία …. ΦΡΙΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!

      Άλλο ένα τεράστιο κοινωνιολογικό θέμα προς ομφαλοσκόπηση όλων ημών. Ο πλούτος του Δυτικού κόσμου και τα φθηνά προϊόντα made in China (or somewhere), είναι προϊόν της κτηνώδους εκμετάλλευσης άλλων ανθρώπων κάπου αλλού στον πλανήτη! Είτε το ξέρουμε ή όχι, είτε το θέλουμε ή όχι, είτε μας αρέσει ή όχι, αυτή είναι η τραγική αλήθεια. Η άρνηση του γεγονότος είναι απλή υποκρισία ….

    2. Δηλαδη λετε τωρα οτι:
      ενω χρησιμοποιουν τζαμπα εργατικο δυναμικο,
      οτι τους θαλασσοπνιγουν για φορολογικους λογους,
      οτι εχουν εξαντλησει το καθε τερτιπι, το καθε κολπο για να μειωσουν το κοστος και να μεγαλωσουν τα κερδη, χρησιμοποιουν υλικα της προκοπης!  Ειναι εφαμιλλα των ελληνικων βιοτεχνιων?

      Εγω εχω καταστημα με γυναικεια ενδυματα.

      Σας ενημερωνω οτι καμμια σχεση δεν εχουν αυτα τα ρουχα με τα ελληνικης παραγωγης.  Το τονιζω ελληνικης παραγωγης και οχι ελληνικης εισαγωγης.

      Του στυλ η αλφα βιοτεχνια εισαγει απο την Κινα  ή οπου τζαμπα, κολλαει την φιρμα της και τα πουλαει ως εγχωρια παραγωγη!  Με εγχωρια τιμη!

      Βρισκομαι στην επαρχια.  100%  αυξηση αλλεργικων αντιδρασεων στους κατοικους της περιοχης!  Εχει πηξει το ΙΚΑ απο αλεργιοπληκτους και κανεις δεν σκεφθηκε τι να φταιει.

      Δεν εχουμε βιομηχανιες να ρυπαινουν.  Δεν εχουμε καν ΧΥΤΑ.  Δεν εχουμε τιποτα καινουργιο στην δομη ή στην υδρευση ή σε οτιδηποτε εχει μαζικη καταναλωση.

      Το μονο κοινο που ειχαν αυτοι οι ανθρωποι ηταν οι αγορες τους.  κινεζικα, λιντλ.

      Που αποθηκεονται αυτα τα ρουχα?  Ποσο καιρο?  Ποιοι οι τροποι μεταφορας και συσκευασιας?

      Ντουκου.  Τα παντα ντουκου.  Στο ονομα της φθηνιας, χαλαλι η αλεργικη αντιδραση.  Ενα προβλημα που τους αγγιζει απ’ευθειας.  
      Και σεις και γω λεμε για τους καυμενους τους εργαζομενους που εδω απολυονται και εκει τους εκμεταλλευονται.
      Σιγα!!!!
      Οπως μου ειπε και καποια πελατισσα ετυχε!  Θα παρω τα χαπια, θα βαλω και την αλοιφουλα και ενταξει.

      Ενταξει παιδια!  Ολοι να ψοφησουμε το εγω του νεοελληνα, ειναι ανικητο! 

      1. Θα συμφωνήσω μαζί σου. Όταν πρωτοάνοιξαν τα κινέζικα μαγαζιά στην Ελλάδα, αγόρασα δυό πουκάμισα, με τη φιλοσοφία ότι ήταν φθηνότερα από όσο ένα vitex, και στην τελική αν δεν μου άρεσαν, θα σκούπιζα το αυτοκίνητό μου μ’ αυτά.

        Τελικά, κατέληξα πράγματι να σκουπίζω το αυτοκίνητό μου μ’ αυτά, επειδή ήταν μιας χρήσεως.

        Μετά το πρώτο πλύσιμο, εκτός από χρώμα, άλλαξαν και ……. σχέδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *