Η δικαίωση του «Π»

Οι δηλώσεις Ελλήνων και Γερμανών αρμοδίων επιβεβαιώνουν πλήρως όλα όσα έχει γράψει εδώ και πολλούς μήνες το «Π», τόσο για το πρόγραμμα «Ήλιος» όσο και για τη… ληστεία που σχεδιάζουν οι εκ Βερολίνου ορμώμενοι. Μόνο που όσο περνάει ο καιρός αποδεικνύεται πως οι «δικοί μας» κάνουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τα όσα τους… διατάζουν οι Γερμανοί.

Την προηγούμενη εβδομάδα, σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσία του αρμόδιου Γερμανού υφυπουργού Γιούργκεν Μπέκερ και του επιτρόπου Ενέργειας Έτινγκερ (όλως τυχαίως κι αυτός Γερμανός).

Ο υφυπουργός έκανε… παράπονα για τις ακριβές εγγυημένες τιμές στην Ελλάδα και λίγες ώρες αργότερα ο Παπακωνσταντίνου δήλωνε σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι το «Ήλιος» θα δουλέψει με γερμανικές ταρίφες!

Μάλιστα υπάρχει και σχετική μελέτη του συμβούλου του υπουργείου για το συγκεκριμένο έργο της αμερικανικής εταιρείας Guggenheim Partners, που λέει στην ελληνική κυβέρνηση να προσαρμόσει τις τιμές στις γερμανικές απαιτήσεις. Έτσι ο κάθε Σόιμπλε και ο κάθε Ρέσλερ θα μείνουν ικανοποιημένοι για τα δικά τους συμφέροντα, «κλέβοντας» τον ελληνικό ήλιο και πλουτίζοντας τους δικούς τους επιχειρηματίες!  

Α.Χ.

topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *