Η κοροϊδία με τη δραστική ουσία

Βάφτισαν «δοκιμαστική εφαρμογή» την απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων Ελλήνων ασθενών και ξαναφέρνουν τη ρύθμιση από Δευτέρα!

Πήγαν να εφαρμόσουν την απίστευτη ρύθμιση της συνταγογράφησης με τη δραστική ουσία και έσπασαν τα μούτρα τους. Δε φτάνει που θέτουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία με τα πάμφθηνα και αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα από την Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Ισραήλ και το Πακιστάν.

Δε φτάνει που δίνουν την ελληνική αγορά φαρμάκου βορά στις ξένες πολυεθνικές, με σίγουρη συνέπεια να εκτιναχθεί η φαρμακευτική δαπάνη σε επίπεδα πολλαπλάσια των σημερινών, όταν αυτές θα έχουν γίνει μονοπώλια.

Δε φτάνει που οδηγούν, νομοτελειακά, σε λουκέτο την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, 20.000 οικογένειες στο δρόμο και πλήττουν την ελληνική οικονομία που θα χάσει εκατομμύρια σε φορολογικά έσοδα.

Δε φτάνει που, με το «καλημέρα» της εφαρμογής της καταστροφικής ρύθμισης προκάλεσαν ένα τραγέλαφο και υποχρέωσαν σε απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδες Ελληνες ασθενείς. Αυτοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα όταν είναι να πουν «ναι» στις επιταγές της τρόικας.

Και επιμένουν. Βάφτισαν το πατατράκ «δοκιμαστική εβδομάδα εφαρμογής» και επανέρχονται. Από Δευτέρα, μάλιστα.

Δε τους έφτασε το πρώτο χαστούκι, πάνε και για δεύτερο, καθώς ανακοίνωσαν στην πλήρη εφαρμογή του μέτρου της συνταγογράφησης φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία. Το μέτρο, όπως εξηγούν, αφορά στις 10 πρώτες δραστικές ουσίες, για τις οποίες οι γιατροί θα επιλέγουν και θα συνταγογραφούν από τον κατάλογο των φαρμάκων ανά δραστική ουσία.

Στην περίπτωση που είτε ο ιατρός είτε ο ασφαλισμένος επιθυμεί αντί για το φθηνότερο γενόσημο, να επιλέξει ακριβότερο φάρμακο της ίδιας δραστικής ουσίας, θα πρέπει ο ασφαλισμένος να καταβάλει στο φαρμακείο εκτός από τη συμμετοχή του και τη διαφορά στην τιμή.

Ο φαρμακοποιός δεν έχει δικαίωμα επιλογής ούτε αλλαγής του φαρμάκου. Με άλλα λόγια, από τη Δευτέρα, μόνον όσοι έχουν (πολλά) λεφτά θα έχουν και την Υγεία τους, αφού θα μπορούν να πληρώνουν παραπάνω και να προμηθεύονται το κατάλληλο -επώνυμο- φάρμακο.

Προφανώς, η κυβέρνηση αδιαφορεί για την Υγεία όλων των υπόλοιπων Ελλήνων, της συντριπτικής πλειονότητας δηλαδή, που δεν έχει λεφτά ούτε για να βγάλει το μήνα. Αυτούς, θα τους ταΐζουνε φάρμακα-δολοφόνους, εκθέτοντάς τους είτε σε ανεπιθύμητες παρενέργειες, είτε σε θεραπείες που -τελικά- δε θα θεραπεύουν την ασθένεια.

Κι όποιον πάρει ο Χάρος.

www.newsbomb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *