Η τοκογλυφία επιστρέφει

Τα τοκογλυφικά κυκλώματα ανθούν και πάλι τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας

Η μεγάλη επιστροφή της τοκογλυφίας. Έτσι θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην αγορά, από τη στιγμή που η πρόσβαση στο τραπεζικό χρήμα κατέστη απαγορευτική.

Υπολογίζεται ότι περίπου τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις δεν μπορούν σήμερα να προσεγγίσουν, καν, το τραπεζικό γκισέ, την ώρα που μια στις δυο μεγάλες επιχειρήσεις αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας και επτά στις δέκα αναγκάζονται να καταφεύγουν σε απολύσεις ή μειώσεις μισθών για να ρίξουν το λειτουργικό κόστος τους, αφού δεν μπορούν να το καλύψουν διαφορετικά.

Αλλιώς θα πρέπει να καταφύγουν σε τοκογλυφικά κυκλώματα, τα οποία ανθούν και πάλι τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, αλλά και στα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία είχαν σχεδόν εξαφανισθεί απ΄ την αγορά, αφού το τραπεζικό χρήμα είχε γίνει προσβάσιμο και κυρίως φθηνό, επανέρχονται δριμύτερα, καθώς η έλλειψη ρευστότητας δημιουργεί όλες εκείνες τις απαραίτητες συνθήκες για να ξανά ανθίσουν τέτοιου είδους φαινόμενα.
 

voria.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *