Η τρόικα κόβει όλα τα επιδόματα;

Μπροστά στο ενδεχόμενο να ψαλιδιστούν τα περισσότερα επιδόματα όπως αυτά των πολυτέκνων φαίνεται πως βρίσκεται η χώρα μας καθώς η τρόικα που έρχεται και πάλι τον Ιούνιο για έναν τελικό έλεγχο πριν από νέα μέτρα φυσικά, έχει βάλει στόχο και τα κοινωνικά επιδόματα.

Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει μέχρι στιγμής τις σχετικές πληροφορίες, τίποτε ωστόσο δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι τα σημερινά επιδόματα θα παραμείνουν. Άλλωστε το μνημόνιο προβλέπει ότι τα επιδόματα πρέπει να αντικατασταθούν από ένα που θα αφορά όσους ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Ο υφυπουργός Υγείας πάντως Μ.Μπόλαρης δήλωσε ότι δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων που προβλέπει το μνημόνιο.

Ωστόσο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στο στόχαστρο θα μπουν τα επιδόματα των τρίτεκνων, των πολυτέκνων αλλά και τα προνοιακά επιδόματα.

Ο κ.Μπόλαρης υπογράμμισε ότι μέχρι πρόσφατα υπήρχαν στη χώρα μας 75 επιδόματα διαφορετικά, πολλά από τα οποία θεσπίστηκαν για φωτογραφικούς λόγους.

Αποτέλεσμα ήταν βέβαια όπως σημείωσε ότι: «Κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει πόσα χρήματα δίνονταν και που».

www.iatropedia.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *