Θέλουν να μας σκοτώσουν – Στις διαδηλώσεις το φονικό όπλο της αστυνομίας

Στους δρόμους θα βγαίνουν οι αύρες… Οι υδροφόρες της Αστυνομίας, δηλαδή τα θωρακισμένα οχήματα που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών, ήταν πάντα παρούσες στην πολιτική ιστορία της χώρας μας, από την εποχή της αποστασίας το ΄65 μέχρι την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος τις κατήργησε.

Όμως, χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, όταν ανακοίνωσε το πρόγραμμά του, είπε, μεταξύ άλλων ότι θα διαχειριστεί τις συγκεντρώσεις και τις πορείες «με υδροφόρες που θα διαλύουν διαδηλωτές με εκτόξευση νερού, αλλά και εκτεταμένη ηλεκτρονική παρακολούθηση, ώστε να εντοπίζονται όσοι προκαλούν επεισόδια και καταστροφές».

Πότε αποκτήθηκε η αύρα

Αυτή τη στιγμή η Αστυνομία διαθέτει μία αύρα, η οποία αγοράστηκε το 2004, έναντι 380.000 ευρώ και έχει προβλέψει να αγοράσει άλλες δύο το επόμενο διάστημα. Το μπλε όχημα, που οι αστυνομικοί αποκαλούν από τους ασυρμάτους τους «Αίαντα» έκανε ποδαρικό στη λεωφόρο Λαυρίου, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις των κατοίκων κατά του ΧΥΤΑ στην Κερατέα. Μόνο που εκείνη τη φορά δεν χρησιμοποιήθηκε κατά των πολιτών αλλά για την κατάσβεση των πυρκαγιών που υπήρχαν από τα επεισόδια.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας πάντως που έχουν παρακολουθήσει τις επιδείξεις όπλων από αμερικανικές, ισραηλινές, γερμανικές και γαλλικές εταιρείες, τις κατατάσσουν στα  όπλα αποτροπής. Κι αυτό γιατί με το κανόνι νερού που διαθέτουν, οι αστυνομικοί μπορούν να διαλύουν φλεγόμενα οδοφράγματα αλλά και να τα στρέψουν κατά των διαδηλωτών όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ δέχονται πυρά από βόμβες μολότοφ.

Το καλοκαίρι των «Αγανακτισμένων», η ισραηλινή αύρα είχε στρατοπεδεύσει στη Ρηγίλλης, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος. Και πολλοί πίστευαν ότι θα δοθεί η εντολή τελικά να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να διαλύσουν την 48ωρη συγκέντρωση των πολιτών. Όμως, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Τώρα όμως, όπως προανήγγειλε ο κ. Σαμαράς, αυτή ίσως χρησιμοποιηθεί κατά των διαδηλώσεων.

Πάντως, οι απόψεις γι’ αυτό το όπλο διίστανται. Κι αυτό γιατί μπορεί να θεωρείται ήπιο όπλο αποτροπής, όμως, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χειριστές του ίδιου ακριβώς τύπου οχήματος από άλλες χώρες λένε πως η δύναμη νερού είναι τέτοια που σε σχετικά κοντινή απόσταση μπορεί ακόμη και να αποκεφαλίσει. Ακόμη δηλαδή και η κατασκευάστρια εταιρεία που το συγκαταλέγει στην κατηγορία των μη φονικών μέσων καταστολής, έχει διευκρινίσει πως μπορεί να αποβεί μοιραίο αν δεν χρησιμοποιηθεί ακριβώς σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Η εταιρεία που το έχει κατασκευάσει, του έχει δώσει την κωδική ονομασία «6000», κάτι που μπορεί να απαντά στη χωρητικότητα του οχήματος σε λίτρα «κατασταλτικού» νερού αλλά χειριστές του από χώρες του εξωτερικού λένε πως οι έξι τόνοι μπορούν να τελειώσουν μόλις σε λίγα λεπτά εάν το κανόνι ρυθμιστεί να ρίχνει με συνεχόμενη ροή.

www.tsantiri.gr

3 σχόλια σχετικά με το “Θέλουν να μας σκοτώσουν – Στις διαδηλώσεις το φονικό όπλο της αστυνομίας”

  1. Νερο εσεις ?
    Σακουλες με λαδομπογια εμεις !!!
    Αντε να δουμε πως θα βλεπεις μεσα απο την ασπιδα η το φερινγκ του κρανους ταγματασφαλιτη ματατζη μετα απο κατι τετοιο.
    Και μην το τραβατε παραπερα γιατι η επομενη ομοβροντια θα ειναι σακουλες με σκατα ξυπνιοι.

  2. Αυτό θα πεί “μηχανή του χρόνου ” !
    Γειά σου ρε επιστήμη με τα ωραία σου !
    Ζείς μιά τραπεζική χούντα στο 2012 ένα βράδυ ,
    πατάνε το κουμπί κάτι τσογλάνια και τσούπ !……..
    ξυπνάς ένα πρωί στο 1967 !!!! Θαυμα !!!!
    …..παίρνοντας μπόνους ΚΑΙ μια στρατιωτική.

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *