Θα μας τρελάνουν; Ο κ. Καψής προαναγγέλλει μέτρα της επόμενης κυβέρνησης;

Απ’ όσο γνωρίζουμε, ο κ. Παντελής Καψής, επιλέχθηκε για να είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Παπαδήμου. Η δουλειά του τελειώνει την ώρα που τελειώνει και η δουλειά του φίλου του, του πρωθυπουργού.

Εκτός κι αν δεν έχουμε καταλάβει καλά, διότι μετά τη συνέντευξη που έδωσε στο Mega το πρωί ο κ. Καψής μας φάνηκε ότι προαναγγέλλει τα μέτρα της επόμενης κυβέρνησης. Δηλαδή, ανακοινώνει σκληρά μέτρα όταν αυτός τον Ιούνιο θα είναι σπίτι του; Έχουν δεσμευτεί για το ποια μέτρα και πόσο σκληρά θα είναι τα οποία θα πρέπει να πάρει ο Σαμαράς και η ΝΔ που θα είναι πρώτο κόμμα στις επερχόμενες εκλογές;

Δύο τινά συμβαίνουν: Ή ο κ. Καψής έχει το ακαταλόγιστο ή σχεδιάζουν καμιά συνταγματική εκτροπή και σκέφτονται να τραβήξουν την κυβέρνησή τους μέχρι όσο πάει.

Αλλά το να ανακοινώνεις μέτρα χωρίς να ξέρεις ποιος θα πρέπει να τα εφαρμόσει, αν μη τι άλλο είναι και πολιτικά άκομψο.

Και φυσικά δείχνει, επίσης, ότι κάποιοι δεν έχουν το θεό τους στην κυβέρνηση. Πριν καλά – καλά τεθούν σε ισχύ τα πολύ σκληρά μέτρα που επέβαλε η τρόικα, ίσως τα σκληρότερα μέτρα από καταβολής του ελληνικού κράτους, τώρα έρχονται να μας πουν ότι τον Ιούνιο θα έρθουν νέα μέτρα και μάλιστα πολύ δύσκολα.

Ο πρώην δημοσιογράφος και διευθυντής των Νέων και του Βήματος, που κατακεραύνωνε τα μέτρα λιτότητας στο παρελθόν, ανέλαβε τώρα το ρόλο του αγγελιοφόρου κακών ειδήσεων. Μιλώντας στο Mega o Παντελής Καψής είπε για τα μέτρα: «Τα μέτρα του Ιουνίου δεν ξέρω αν θα είναι τρισχειρότερα, θα είναι όμως δύσκολα, πολύ δύσκολα» ενώ υποστήριξε ότι «τα πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο δεν είναι καμία κεραμίδα».

Είπε επίσης ότι «θα πρέπει να κλείσει το έλλειμμα, άρα θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα», ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση πώς θα περασει στα πρωτογενή πλεονάσματα».

«Το ότι θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο είναι βέβαιο, αυτό έχει συμφωνηθεί, όμως θα γίνει μετά από αξιολόγηση», συνέχισε επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν δεκαπέντε χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο κ. Καψής προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση μεταβατικών διατάξεων για τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, οι οποίοι καταργούνται.

«Έχετε κάποια άλλη καλύτερη λύση από την μείωση των μισθών;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κλείνοντας με την εκτίμηση ότι «το φως στο βάθος του τούνελ είναι η ανάπτυξη και η ανάπτυξη προϋποθέτει ανταγωνιστικότητα».

Αξιος ο μισθός του, λοιπόν. Αυτός δεν έχει κανένα πρόβλημα να μειώσει τους μισθούς όσων παίρνουν 600 ευρώ, το πρόβλημά του άλλωστε το έχει λύσει. Ούτε αμοίφθηκε ποτέ με τον κατώτατο μισθό για να ξέρει πώς ζει ο κόσμος. Γιος υπουργού και μεγαλοδημοσιογράφου, αγαπημένο παιδί του Λαμπράκη, δε βγήκε έξω από το «αυγό» του ΔΟΛ, τόσα χρόνια στο κάστρο του ζούσε, γιατί να μπορεί να βρει άλλη λύση από την περικοπή των μισθών.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ο Καψής, αλλά τα μέτρα που μας προανήγγειλε ότι έρχονται πριν πάμε στις παραλίες.

Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ στο 19%, γεγονός που θα ακριβύνει ακόμη περισσότερο τα προϊόντα όπως τα τρόφιμα και τα φάρμακα αλλά και υπηρεσίες όπως ο τουρισμός.

Ενιαίος φόρος στα ακίνητα που θα προκαλέσει σοκ σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες.

Αύξηση των αντικειμενικών αξιών, κατάργηση των φορο-απαλλαγών, απολύσεις δεκάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και στο βάθος του καλοκαιριού εκ νέου άνοιγμα του συνταξιοδοτικού.

Δηλαδή νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης που θα είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Αυτά σκέφτηκε το μυαλό των φωστήρων της σημερινής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια (άραγε;) να δεσμεύει τους επόμενους; Οι άλλοι δηλαδή δεν έχουν δικαίωμα να σκέφτονται μια διαφορετική πολιτική που δε θα διαλύει την κοινωνία;

www.antinews.gr

2 σχόλια σχετικά με το “Θα μας τρελάνουν; Ο κ. Καψής προαναγγέλλει μέτρα της επόμενης κυβέρνησης;”

  1. Το antinews.gr είναι γνωστό ότι αποτελεί όργανο προπαγάνδας των φιλοσαμαρικών.

    Προς τι η έκπληξη και η ένσταση; Να το εξηγήσουμε.

    Τα σενάρια που παίζουν είναι:

    1. Δεν γίνονται εκλογές, μέχρι να συμπληρώσει 4ετία η παρούσα βουλή.

    2. Γίνονται εκλογές, και έχουμε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ναι αυτήν που τώρα ο Σαμαράς παριστάνει τον ινδιάνο.

    3. Γίνονται εκλογές, αυτοδύναμος πρωθυπουργός ο Σαμαράς, ο οποίος συνεχίζει στην ίδια πορεία, μια και όλα είναι ήδη συμφωνημένα και μιλημένα. Τα υπόλοιπα είναι ψηφοθηρικές κορώνες.

    4. Γίνεται η έκπληξη και κυβερνάνε τίποτα αριστεροί. Εκεί να δείτε εγκεφαλικά και εμφράγματα, εντός και εκτός Ελλάδος.

    1. Ε, όχι ρε παλιόπαιδο begar!! Πώς το συμπεραίνεις αυτό, “Το antinews.gr είναι γνωστό ότι αποτελεί όργανο προπαγάνδας των φιλοσαμαρικών.” ???? Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, και διαγώνια …. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *