Ιδού γιατί οι τράπεζες δεν πρόκειται να δουν ξανά καταθέσεις!

Οι τράπεζες διψάνε για το ρευστό των καταθέσεων, που οι καταναλωτές το έχουν αποσύρει αφενός για να ζήσουν και να πληρώσουν τα χαράτσια και την ακρίβεια και αφετέρου γιατί φοβούνται και όχι άδικα – κι άλλη ξαφνική – επίθεση της πτωχευμένης κρατικής μηχανής στο κομπόδεμά τους. Η κυβέρνηση λοιπόν, ενώ από τη μία θέλει ένα ισχυρό τραπεζικό σύστημα με υψηλές καταθέσεις και επαναφορά της τραπεζικής πίστης για να κινηθούν οι αγορές, από την άλλη συμπεριφέρεται ως “κουτοπόνηρος κλέφτης”, που περιμένει τους Έλληνες καταθέτες στην γωνία των γκισέ και των ATM, γκρεμίζοντας την λεγόμενη πίστη που έχει ανάγκη η οικονομία.

Ποιο λοιπόν κομμάτι είναι περισσότερο προβληματικό; Η πολιτική ή η τραπεζική πίστη; Οι πολίτες αυτά τα δύο τα θεωρούν ένα, αδικώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τις τράπεζες, οι οποίες και αυτές είναι υποχρεωμένες να υπακούουν στην κυβερνητική εξουσία, έστω κι αν διαφωνούν μαζί της. Είναι φανερό λοιπόν ότι έχουμε ανάγκη από σοφότερες και πιο πατριωτικές πολιτικές λογικές, που δεν θα γεννούν φορολογικές αδικίες και φοβισμένους καταθέτες. Εάν αυτή η πολιτική σκέψη δεν υπάρξει και δεν εφαρομοστεί το επόμενο διάστημα, τότε δυστυχώς η Ελλάδα, πρέπει να ετοιμαστεί για πολυ οδυνηρές περιπέτειες!

Ιδού λοιπόν η είδηση που θα κάνει τις τράπεζες να μην έχουν καταθέσεις

Σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και καταθέσεων θα μπορούν να προχωρούν άμεσα οι ελεγκτικές Αρχές, και μάλιστα χωρίς προηγούμενη ακρόαση του φορολογούμενου για τον οποίο έχουν στοιχεία ότι φοροδιαφεύγει, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου. Την εντολή έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου (υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1103/20.4.2012) στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που έχει εκπονηθεί στο “κυνήγι” της φοροδιαφυγής και των μέτρων που λαμβάνονται για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και τη στήριξη του κρατικού προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που έδωσε ο κ. Οικονόμου προς τον ελεγκτικό μηχανισμό, τα μέτρα διασφάλισης των συμφερόντων του Δημοσίου λαμβάνονται εξαιρετικά και έχουν προληπτικό και επείγοντα χαρακτήρα, ως εκ τούτου εξαιρούνται της τήρησης του τύπου της.

Γ.Τσ

www.greekmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *