Κάποτε έκλαιγε η Ιταλίδα υπουργός – Τώρα απειλεί και πετά στο δρόμο εργαζόμενους…

Η Ιταλίδα υπουργός έπαψε πλέον να κλαίει… Τώρα απλώς απειλεί. Στους γνωστούς εκβιασμούς και διλήμματα που εκτοξεύθηκαν και στη χώρα μας, καταφεύγει η κυβέρνηση Μόντι για να κόψει μισθούς και συντάξεις. Εάν η “μεταρρύθμιση”  του εργασιακού δεν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, τότε η κυβέρνηση θα παραιτηθεί ισχυρίσθηκε η υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Έλσα Φορνέρο, από την πόλη Ρέτζιο Καλάμπρια της νότιας Ιταλίας. Είναι ή ίδια υπουργός που πριν λίγες εβδομάδες έκλαιγε για τα μέτρα.

Η Φορνέρο υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση Μόντι «θα βρει λύση για τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δέχθηκαν την εθελούσια έξοδο και εγκατέλειψαν την δουλειά τους, αλλά, λόγω των νέων μεταρρυθμίσεων, δεν μπορούν ακόμη να συνταξιοδοτηθούν».

Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, πρόκειται να συζητήσει με τους επικεφαλής των κομμάτων που τον στηρίζουν, τόσο την νέα άνοδο των σπρέντς, όσο και την κοινοβουλευτική πορεία των περικοπών μισθών και δικαιωμάτων στο εργασιακό.

Υπενθυμίζεται ότι η Κεντροαριστερά, ζήτησε και πέτυχε την δυνατότητα επαναπρόσληψης των εργαζομένων και σε περίπτωση αβάσιμης απόλυσης για οικονομικούς λόγους (ο δικαστής θα μπορεί να αποφασίζει ανάμεσα στην εναλλακτική της επαναπρόσληψης και της χρηματικής αποζημίωσης).

Η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, ζητά, τώρα, να μην αυξηθούν υπερβολικά οι υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν νέο προσωπικό.

Τα συνδικάτα επιμένουν ότι πρέπει να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα των δεκάδων χιλιάδων «θυμάτων της εθελουσίας εξόδου» που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη, ακόμη και για πέντε χρόνια.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *