Και η Τράπεζα Πειραιώς αντίθεση στο κούρεμα πάνω από 21%

Μετά την Alpha Bank και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας τάσσεται κατηγορηματικά αντίθετος σε ένα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους πέραν του συμφωνηθέντος 21%

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο κ. Σάλλας αναφέρει πως αυτοί που υποστηρίζουν το μεγάλο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, δηλαδή το πάνω από 21%, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: «Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε από την κατάρρευση της Ελλάδας και φυσικά ούτε από τα χαρτοφυλάκια τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και το πιθανότερο ούτε καν περί ποίου “κουρέματος” πρόκειται».

«Το λυπηρό είναι ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι που οφείλουν να καταλαβαίνουν», παρατηρεί ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Με βάση τις συμμετοχές που εκτιμάται ότι δηλώθηκαν για το εθελοντικό PSI της 21ης Ιουλίου, σημειώνει ο κ. Σάλλας, εάν δεχτούμε ότι αντί για το 21% «κούρεμα» που προέβλεπε η απόφαση αυτή, τώρα το εθελοντικό «κούρεμα» θα φθάσει στο 50%, τότε οδηγούμαστε σε μία επιπλέον μείωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους ουσιαστικά κατά 20 έως 25 δισ. ευρώ περίπου, σε παρούσες αξίες, και όχι κατά 180 δισ. ευρώ, «που πολλοί, είτε από αφέλεια είτε από ελλιπή ενημέρωση, πιστεύουν».

«Το όφελος δηλαδή θα ήταν περίπου 20 – 25 δισ. ευρώ, το οποίο, όμως, κατά το μεγαλύτερο μέρος, η Ελλάδα θα είναι αναγκασμένη και πάλι να το ξαναδανειστεί από τις ευρωπαϊκές χώρες και το Δ.Ν.Τ., προκειμένου να ενισχύσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες. Μιλάμε δηλαδή, στο τέλος της ημέρας, για ένα όφελος της τάξης των 10 ή 15 δισ. ευρώ, από ένα σύνολο χρέους 360 δισ. ευρώ», υπογραμμίζει ο κ. Σάλλας.

«Δυστυχώς, δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι στο προτεινόμενο από διαφόρους “κούρεμα” μέσω του PSI, εξαιρούνται τα Ομόλογα της ECB, περίπου 60 δισ. ευρώ ονομαστικής αξίας, τα δάνεια της Τρόικα, ύψους 65 δισ. ευρώ, άλλα δάνεια που έχει συνάψει το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 20 δισ., τα Έντοκα Γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου 15 δισ., Ομόλογα λήξης μετά το 2020 άλλα 40 – 45 δισ., άλλες υποχρεώσεις προς προμηθευτές κλπ του Ελληνικού Δημοσίου και ασφαλώς εκείνους στο Εξωτερικό οι οποίοι και δεν προσήλθαν ούτε στο «κούρεμα» του 21% στο PSI του Ιουλίου», προσθέτει.

 

Με άλλα λόγια, όταν οι τραπεζίτες λένε ένας – ένας όχι στο κούρεμα, εμείς οι υπόλοιποι πρέπει να περιμένουμε μεγάλη καταστροφή.

 

www.antinews.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Και η Τράπεζα Πειραιώς αντίθεση στο κούρεμα πάνω από 21%”

  1. Τώρα ο Σάλλας και βλέπει και τοποθετείτε.
    Όταν η Πειραιώς έκλεβε και συνεχίζει να κλέβει τους δανειολήπτες ήταν κουφός και τυφλός.
    Δεν πειράζει ας χρωστάμε και άλλα στο ΔΝΤ.
    Όπως ΕΣΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
    Άντε γειά Μιχαλακη……………….
    Έχω  την απορία τι συναλλαγή έκανες με τον Λαυρεντιάδη της PROTON BANK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *