“Καλύτερα ψίχουλα παρά απόλυτη πείνα” απεφάνθη ο υπ. Εργασίας!

Δεν απέκλεισε το -άκρως δυσάρεστο- ενδεχόμενο για νέες περικοπές σε συντάξεις τον Ιούνιο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, σε περίπτωση που υπάρξουν ανατροπές σε ζητήματα ανεργίας και ύφεσης και αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι!

Μιλώντας στο Πρωινό ΑΝΤ1, ο κ. Κουτρουμάνης είπε πως «η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία χρεοκοπία» και ότι είναι προτιμότερο οι εργαζόμενοι να εισπράττουν μισό μισθό, παρά καθόλου!

Σημείωσε δε, πως δεν έχουν υποστεί καμία μείωση στις συντάξεις περίπου ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι των 400-500 ευρώ (σσ. συγχαρητήρια στην κυβέρνηση – τρομερή επιτυχία!).

Αναφερόμενος στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι η μείωση κατά 22% αφορά αποκλειστικά όσους αμείβονται με βάση την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως ο εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε περικοπές εφόσον δεν το επιθυμεί…

Μάλιστα. Τάδε έφη έτσι απλά ο υπουργός Εργασίας. Και για να έχουμε καλό ερώτημα, ποιοι θα έχουν την ευθύνη αν δεν επιτευχθούν -για μία ακόμη φορά- οι στόχοι; Οι συνταξιούχοι; Οι μισθωτοί; Καλύτερα ζητιάνοι παρά νεκροί είναι το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση, καθώς φαίνεται…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το ““Καλύτερα ψίχουλα παρά απόλυτη πείνα” απεφάνθη ο υπ. Εργασίας!”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *