«Κορόιδα οι πελάτες μας …»

Σάλος έχει ξεσπάσει στον χρηματοπιστωτικό κολοσσό της Goldman Sachs, ευρύτερα γνωστό για την ηγετική του θέση στη διεθνή σκηνή και φυσικά για το ρόλο του στην διαδικασία «αναπροσαρμογής» του ελληνικού χρέους προ της εισαγωγής της χώρας μας στην Ευρωζώνη, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας στο Λονδίνο, υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί πλέον να εργάζεται με ήσυχη την συνείδησή του».

Ο κ. Greg Smith, manager του τμήματος χρηματιστηριακών Παραγώγων στην Ευρώπη, παραιτήθηκε δηλώνοντας πως το περιβάλλον εργασίας στην Goldman Sachs έχει καταστεί πλέον «τόσο τοξικό και καταστροφικό όσο δεν ήταν ποτέ…»

Το πιο απίστευτο όμως στις κατηγορίες που εκτοξεύει είναι  το ότι διατείνεται πως η «γραμμή» από τη διοίκηση της μεγαλύτερης  επενδυτικής τράπεζας στον πλανήτη  προς τα στελέχη της είναι το μότο: «πώς να ξεγυμνώσουμε τα κορόιδα» τους πελάτες μας…»!

Ο κύριος Smith κατηγορεί ευθέως την ηγεσία της Goldman Sachs πως είναι «χρεοκοπημένη ηθικά» και πως ασχολείται μόνον με το πώς θα εξασφαλίσει το μάξιμουμ των κερδών για τον οίκο, ακόμα και σε βάρος των συμφερόντων των πελατών της.

Συγκεκριμένα κατηγορεί τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Lloyd Blankfein και τον πρόεδρο Gary Cohn ότι έχουν «προ πολλού απομακρυνθεί από την κουλτούρα, τις αρχές και την ιστορία της φίρμας» και πως ευθύνονται για τον «ηθικό ξεπεσμό» της, ενώ αποκαλύπτει πως στις συζητήσεις των ανώτερων στελεχών της εταιρείας οι πελάτες της συχνά αποκαλούνται επιτιμητικά ως «κουκλάκια».

Όλα αυτά μάλιστα τα υποστηρίζει  ο κύριος Smith όχι μόνο στην επιστολή παραίτησής του, αλλά και στο κύριο άρθρο της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας Wall Street Journal.

Από την πλευρά της η  Goldman εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνει ότι διαφωνεί με τον κ. Smith.

«Διαφωνούμε με τις απόψεις  μας, οι οποίες θεωρούμε ότι δεν αντικατοπτρίζουν το πώς δουλεύουμε την επιχείρηση,»  δήλωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας. «Πιστεύουμε ότι είμαστε επιτυχημένοι μόνο εφόσον οι πελάτες μας είναι επιτυχημένοι».

www.protothema.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “«Κορόιδα οι πελάτες μας …»”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *