«Λιτότητα μόνο για τους άλλους από τη Γερμανία»

Κριτική στη Μέρκελ από το Spiegel

Η Γερμανία αποτυγχάνει να επιβάλει για την ίδια τη συνταγή λιτότητας, που ζητά μετ’ επιτάσεως για όλους τους άλλους στην Ε.Ε, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το Βερολίνο απέτυχε το 2011 να εκπληρώσει τους στόχους εξοικονόμησης δαπανών ενώ ανάλογη είναι η πορεία μέχρι στιγμής και το 2012.

Η Α. Μέρκελ, γράφει το περιοδικό, ταξιδεύει από τη μία Σύνοδο Κορυφής στην άλλη, έχοντας στο στόμα της μία μόνιμη λέξη, «λιτότητα, λιτότητα, λιτότητα».

Από ό,τι φαίνεται όμως, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είναι εξίσου αυστηρή με τη συνταγή λιτότητας στα του οίκου της και στον γερμανικό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Spiegel, η γερμανική κυβέρνηση δεν άγγιξε ούτε το 50% των στόχων που είχε θέσει στο σκέλος εξοικονόμησης δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Το 42% του προγράμματος περικοπών στην πραγματικότητα δεν εφαρμόστηκε.

Η κυβέρνηση έχει επίσης μείνει πίσω σχετικά με τους στόχους της για το τρέχον έτος.

Από τα αρχικά προγραμματισμένα 19,1 δισεκατομμύρια ευρώ, «νοικοκύρεμα» έχει γίνει μόνο για το ήμισυ του ποσού, ενώ για το επόμενο έτος, τα συγκεκριμένα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μέχρι τώρα καλύπτουν μόνο το ένα τρίτο του προβλεπόμενου ποσού.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *