ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ: Δάσκαλος αυτοκτόνησε για πολιτικούς λόγους!

Είναι η δεύτερη αυτοκτονία μέσα σε ένα μήνα ανθρώπου που η κρίση και η χρεο-κρατία τους, τον έφεραν σε σε αυτό το σημείο. Σάββας Μετοικίδης: Αυτός είναι ο 45χρονος δάσκαλος από τη Σταυρούπολη που αυτοκτόνησε χθες, για πολιτικούς λόγους. Πίσω του άφησε 2 επιστολές…

Πρόκειται για ένα δάσκαλο, ο οποίος υπηρετεί στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πασχα. Ο αυτόχειρας Σάββας Μετοικίδης απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5.00, χθες το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη. Σύμφωνα με το xanthipress, άφησε πολυσέλιδο σημείωμα στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Aποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.

Είναι η δεύτερη αυτοκτονία Έλληνα που έχει χαρακτήρα πολιτικής διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα και την οικονομική κρίση και σημειώνεται 2 εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές. Η είδηση έχει προκαλέσει σοκ στην κοινωνία της Σταυρούπολης και της γύρω περιοχής.

Πολιτικοποιημένος και εξαιρετικός χαρακτήρας

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλλεξε το XanthiPress.gr, επρόκειτο για εξαιρετικό χαρακτήρα ανθρώπου, απόλυτα πολιτικοποιημένο και συνδικαλιστή, η πράξη του οποίου αντανακλά την πρόθεσή του να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και να στείλει ένα πολιτικό μήνυμα στη χώρα και την Ευρώπη με το θάνατό του.

Η κηδεία του γίνεται στις 4 το απόγευμα της Κυριακής στη Σταυρούπολη και αναμένεται ότι θα βρεθούν αρκετοί συνάδελφοι και συναγωνιστές του αυτόχειρα.

Οι τελευταίες ώρες πριν την αυτοκτονία

Τις τελευταίες ώρες πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα ο εκπαιδευτικός φερόταν φυσιολογικά. Μέχρι τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν στο καφενείο της πλατείας της Σταυρούπολης και έπαιζε τάβλι με συγχωριανούς του. Φεύγοντας τους αποχαιρέτησε, καθώς στις 6 το απόγευμα επρόκειτο να αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά το τέλος των διακοπών του Πάσχα.
Πήγε λοιπόν στο πατρικό του σπίτι, έφαγε με την οικογένειά του, και κάποια στιγμή σηκώθηκε από το τραπέζι. Λίγο μετά τις 4 όταν ο πατέρας του πήγε στην αποθήκη, αντίκρισε το γιο του κρεμασμένο.

Ο “καπετάν-Νέστος”

O Σάββας Μετοικίδης, με το προσωνύμιο “καπετάν-Νέστος” άφησε το στίγμα του στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008, στις οποίες γίνεται εκτενής αναφορά σε περιστατικό που σημειώθηκε όταν κυκλώθηκε από ΜΑΤ σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού και, όπως μαρτυρά το σχετικό video, φωνάζει προς την Αστυνομία: “πόσους σας είπαν να πιάσετε σήμερα…εγώ είμαι δάσκαλος…θά ‘ρθω εγώ…σας φτάνουν δέκα;” …και πήγε (στο 3:50 λεπτό του σχετικού video).

Στις πορείες για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Ο Σάββας Μετοικίδης ήταν εξαιρετικά πολιτικοποιημένος όσο και ευαισθητοποιημένος. Στις 9 Ιανουαρίου 2009 μετείχε στις πορείες διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εκείνη την ημέρα, οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν εγκλωβίσει σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού μεγάλη ομάδα φοιτητών και δασκάλων. Μάλιστα, οι αστυνομικοί σε εκείνο τον δρόμο είχαν χτυπήσει αρκετούς δημοσιογράφους, οπερατέρ και φωτορεπόρτερ, τους οποίους δεν ήθελαν να είναι παρόντες στις θηριωδίες τους. Στο βίντεο που ακολουθεί, φωνάζει προς την Αστυνομία: “πόσους σας είπαν να πιάσετε σήμερα…εγώ είμαι δάσκαλος…θά ‘ρθω εγώ…σας φτάνουν δέκα;” …και πήγε (στο 3:50 λεπτό του σχετικού video).

Δείτε το Βίντεο:

..

planet-greece.blogspot.com

2 σχόλια σχετικά με το “ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ: Δάσκαλος αυτοκτόνησε για πολιτικούς λόγους!”

  1. Όχι βρε παιδιά είναι τραγικό για την οικογένεια του και για την κοινωνία μας, δεν θα λυθεί ετσι κανένα πρόβλημα, θα φύγουν απο αυτή τη χώρα και απο το μάταιο τούτο κόσμο οι σωστοί με λογική, συνείδηση και ανθρωπιά και θα μείνουν ποιοι? οι αναισθητοι βολεμένοι απατεώνες, ψέυτες, κλέφτες που δεν καταλαναίνουν τίποτα γιατί ζουν σε δικό τους πλανήτη? Πρέπει να τους πολεμήσουμε ενωμένοι με αλλους τρόπους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *