Μήπως έρχονται τα χειρότερα;

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει σχετικά με το κούρεμα του ελληνικού χρέους και τις επόμενες ώρες θα ακούσουμε πολλά και δυστυχώς όχι και καλά. Μέχρι χθες είχαμε μείνει με το άγριο μπρα ντε φερ μεταξύ κυβερνήσεων και τραπεζών για το ύψος του haircut με τις μεν να ζητούν ακόμη και 80% και τις δε να τονίζουν ότι θα άντεχαν πάνω από 40%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιες μεγάλες τράπεζες λένε τώρα ότι δε θα είχαν πρόβλημα ακόμη και για μεγάλο haircut καθώς φέρονται να έχουν αγοράσει cd’s τα οποία θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, την οποία και δεν αποκλείουν. Ουσιαστικά δηλαδή λένε ότι δε θα τους πείραζε ένα μεγάλο κούρεμα της Ελλάδας που θα αποτελούσε πιστωτικό γεγονός αφού δε θα ήταν εθελοντικό.

Την ίδια ώρα και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμ. Αλταφάζ, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας καθώς δε φαίνεται να είναι εθελοντική η συμμετοχή των ιδιωτών. «Σαφώς είναι προτιμότερο, η συμμετοχή στο PSI να είναι εθελοντική», είπε ο κ. Αλταφάζ λέγοντας εμμέσως ότι ακόμη κι αν δε γίνει αυτό δεν πειράζει, πάμε και στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Από την άλλη, αναλυτές κάνουν λόγο για νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους τα επόμενα δύο χρόνια καθώς δε θα φτάνει ότι κι αν αποφασιστεί την

Τετάρτη.

Αν αυτό συνδυαστεί με ένα γενικότερο μούδιασμα της κυβέρνησης και με τη διάλυση του χρηματιστηρίου, τότε μπορούμε να πούμε ότι κάτι περίεργο τρέχει.

Επίσης, από το κυβερνητικό στρατόπεδο ακούγονται φήμες ότι ο πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει σε όλα τα πολιτικά κόμματα και θα ενημερώσει τους αρχηγούς τους, λίγο πριν την τελική Σύνοδο της Τετάρτης. Αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουν και πολλά να πουν Γ. Παπανδρέου με Α. Σαμαρά κατ’ αρχάς και με τους υπόλοιπους κατά δεύτερο, μετά το ναυάγιο των συναντήσεων της προηγούμενης εβδομάδας, συνάγεται το συμπέρασμα ότι μάλλον θα τους ανακοινώσει κάτι πολύ σοβαρό.

www.antinews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *