Μελετάται μερική στάση πληρωμών

Αρχίζει αύριο η επιχείρηση αναζήτησης ρευστότητας από το Δημόσιο, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους δεν ξεπερνούν τα 600 εκατ. ευρώ, ποσό που φτάνει μόλις και μετά βίας για την πληρωμή της μισής μηνιαίας μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων. Το Δημόσιο θα δημοπρατήσει έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας με στόχο να αντλήσει 1,6 δισ. ευρώ μέσα στην εβδομάδα, ενώ το οικονομικό επιτελείο έχει επεξεργαστεί σενάρια που στην καλύτερη περίπτωση δίνουν «ανάσα» στα διαθέσιμα του κράτους έως τα μέσα με τέλη Ιανουαρίου.

Για να επιτευχθεί αυτό, όμως, θα πρέπει να μη γίνει καμία πληρωμή του Δημοσίου προς τρίτους. Δηλαδή, επιχορηγήσεις προς φορείς του Δημοσίου, πληρωμές προς προμηθευτές κ.λπ. Η μερική στάση πληρωμών από το Δημόσιο θα δημιουργήσει ακόμα πιο ασφυκτικές συνθήκες ρευστότητας στην αγορά και την πραγματική οικονομία.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Μελετάται μερική στάση πληρωμών”

  1. Αν πριν τα μαγειρέματα κάποιοι έβλεπαν τη δραχμή να αχνοφαίνεται στον ορίζοντα, τώρα μάλλον έρχεται καλπάζοντας! Καλώς να ορίσει. Ο μη έχων δε νομίζω ότι φοβάται σε τι νόμισμα δεν θα έχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *