Μετά τις εκλογές οι στρατιές των Ευρωπαίων τεχνοκρατών στο ΥΠΟΙΚ

Με δεδομένη την ανικανότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης να εισπράξει τα οφειλόμενα προς το Δημόσιο έσοδα -και όχι μόνο-, τους έχει πιάσει πονοκέφαλος και καθώς οι πληροφορίες θέλουν το δεύτερο τρίμηνο να πηγαίνει το ίδιο άσχημα με το πρώτο, στο υπουργείο Οικονομικών αναρωτιούνται τι τελικώς θα μπορούσε να είναι αυτό που θα μπορούσε να σώσει την κατάσταση.

Η προοπτική της αναδιάρθρωσης του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, ενώ έχει συζητηθεί πολλάκις τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο εξακολουθεί να αποτελεί ζητούμενο.

Το πιθανότερο να είναι ένα από τα πρώτα projects, που θα κληθεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό το οποίο προετοιμάζεται να γίνει είναι τελικώς κάτι άλλο.

Συγκεκριμένα, αυτό το οποίο προωθείται είναι μια «γενική απόβαση» Eυρωπαίων τεχνοκρατών στο υπουργείο Οικονομικών, που θα αναλάβουν να «τρέξουν» όλο τον υπηρεσιακό μηχανισμό. Πρόκειται για το γνωστό γερμανικό σχέδιο, το οποίο επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή από τον Μάρτιο, αλλά εξαιτίας του θορύβου που είχε προκαλέσει τότε η διαρροή του, αναβλήθηκε γι αργότερα.

Η κακή πορεία των εσόδων έκτοτε, όμως, φαίνεται να επισπεύδει την άμεση εφαρμογή του.

Οπότε το νέο οικονομικό επιτελείο που θα εγκατασταθεί στο μέγαρο της πλατείας Συντάγματος μετά τις 6 Μαΐου, θα πρέπει μαζί του να εγκαταστήσει και το κλιμάκιο των ξένων που θα αναλάβουν να φέρουν σε πέρας αυτή την πολύ δύσκολη αποστολή.

Τμήμα ειδήσεων defencent.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Μετά τις εκλογές οι στρατιές των Ευρωπαίων τεχνοκρατών στο ΥΠΟΙΚ”

  1. Εγώ περιμένω την 7η Μαϊου το πρωϊ τί θα γίνει ….
    Ποιός θα έρθει, και αν θα έρθει …. θα το δούμε μετά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *