Μισθοί Βουλγαρίας μετά τις εκλογές!

Νέο πακέτο μέτρων με στόχο την περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα μεθοδεύει η τρόικα για μετά τις εκλογές. Το σχέδιο της τρόικας είναι οι αμοιβές να μην μείνουν στα 500-600 ευρώ, αλλά να πέσουν πιο κάτω από τα επίπεδα της Πορτογαλίας και πιο κοντά στα επίπεδα Βουλγαρίας, αν όχι στα ίδια μέχρι το τέλος του έτους.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ισχυρίζονται ότι οι μισθοί δεν έχουν φθάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο, ώστε δήθεν, να λειτουργήσουν θετικά στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας, παρόλο που οι μισθοί έχει αποδειχθεί ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ανταγωνιστικότητα και τις επενδύσεις.

Στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων οι δανειστές συνεπικουρούνται από μερίδα εργοδοτικών οργανώσεων της χώρας. Σε αυτά περιλαμβάνονται και μέτρα όπως η περικοπή ενός επιπλέον μισθού ετησίως, πιθανότατα 14ου (δώρο Πάσχα και επίδομα αδείας). Η μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας που δικαιούται ο μισθωτός. Η μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.

Η εφαρμογή «σπαστού οκταώρου» (4 + 4 ώρες) εντός του 24ώρου. Η εφαρμογή του πενθημέρου με τρόπο ώστε η διήμερη ανάπαυση να μην είναι συνεχόμενη. Με λίγα λόγια …η Κόλαση είναι απλά προ των πυλών και τα κλειδιά τα κρατούν οι δανειστές μας, οι επιχειρηματίες της χώρας και σαφώς αυτοί που θα μας κυβερνήσουν. Στο χέρι μας είναι τα κλειδιά να αλλάξουν χέρια!

troktiko.eu

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Μισθοί Βουλγαρίας μετά τις εκλογές!”

  1. Και θα συμβεί το εξής απλό: Πόσο με δίνεις κύριε για να δουλέψω; 200Ε το χρόνο. Πόσα; Χαχαχαχα! Πόσο έχει πάει η βενζίνη; 2Ε η σταγόνα. Πόσο; Χαχαχαχα! Βρε μήπως οι “δανειστές” είναι καρακομμουνιστές και κάνουν τα πάντα για να βγει η αριστερά; Τίποτα δε με εκπλήσει πλέον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *